Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης, μετά από τις αυξήσεις επιτοκίων που ανακοίνωσαν μια σειρά από κεντρικές τράπεζες ακολουθώντας την Federal Reserve που συνεχίζει την επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 4,512%, υψηλότερα από το 4,43% που έκλεισε χθες. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου διαμορφώθηκε σε 1,976% με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί στο 2,536%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετους ενισχύθηκε στο 2,558% και του ιταλικού διατηρείται στο 4,181%.

Στην εγχώρια αγορά καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς.

Αυξήσεις επιτοκίων αναμένονται και από την ΕΚΤ

Υπέρ των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρά τις ζοφερές προοπτικές για την οικονομία της ευρωζώνης, τάχθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας, Ιζαμπέλ Σνάμπελ. Σε συνέντευξή της στη γερμανική ιστοσελίδα t-online που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η κ. Σνάμπελ θεωρεί πιθανότερο σενάριο για την οικονομία της ευρωζώνης να παραμείνει στάσιμη και όχι να διολισθήσει σε ύφεση. Ωστόσο, για τη Γερμανία αναφέρει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αποφύγει τελικά τη συρρίκνωση.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9829 δολάρια από τα 0,9901 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9884 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές