Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, σε μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προσφορά πετρελαίου από την Ρωσία και για την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, που ήταν χαμηλότερη από ότι ανέμεναν οι αγορές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν άνοδο 75 σεντς ή 0,8% στα 90,58 δολάρια το βαρέλι, αφού αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 2 δολάρια νωρίτερα.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 75 σεντς ή 0,8% στα 83,69 δολάρια, μετά από άνοδο άνω των 3 δολαρίων ενδοσυνεδριακά.

Το ρωσικό πετρέλαιο

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επιστράτευσή της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι μια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσε να πλήξει περαιτέρω την προσφορά.

«Η πολεμοχαρής ρητορική του Πούτιν στηρίζει την αγορά”, σημειώνει ο  εταίρος της Again Capital LLC ,Τζόν Κίλντουφ. Οι περιορισμοί στην προσφορά από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) προσέθεσαν επίσης περαιτέρω στήριξη, σύμφωνα με αναλυτές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατου ορίου στις τιμές του πετρελαίου, αυστηρότερων περιορισμών στις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας προς τη Ρωσία και περισσότερων κυρώσεων κατά προσώπων, δήλωσαν διπλωμάτες, απαντώντας σε αυτό που η Δύση καταδίκασε ως κλιμάκωση του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τέλος, η ζήτηση αργού πετρελαίου στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, ανακάμπτει, αφού είχε περιοριστεί από τους αυστηρά lockdown.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders