Πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς συνέχισαν να αναπροσαρμόζονται οι επενδυτές στην επιβεβαίωση της δέσμευσης της Federal Reserve να προχωρήσει με τον ίδιο επιθετικό τόνο στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,35% στις 30.076 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,84% στις 3.757 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,37% στις 11.066 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κλυδωνισμούς έφεραν οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

«Η χθεσινή συνεδρίαση της FOMC ήταν ένα δύσκολο χάπι που κλήθηκαν καταπιούν οι αγορές και νομίζω ότι αυτό πιθανότατα θα συνεχιστεί συνεχίζεται για τρεις λόγους», δήλωσε η Saira Malik, επικεφαλής επενδύσεων της Nuveen, αναφέροντας τα υψηλότερα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την ανεργία.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve υποσχέθηκαν την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια έως και το 4,6% το 2023 προτού αξιολογήσουν τη μάχη κατά του πληθωρισμού, πυροδοτώντας φόβους στη Wall Street ότι η οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ύφεση. Το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed κυμαίνεται επί του παρόντος από 3% έως 3,25%, μετά την αύξηση των 75 μονάδων βάσης.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να επιβραδύνουν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach. «Η νομισματική πολιτική έχει καθυστερήσεις που είναι μεγάλες και μεταβλητές, αλλά έχει συσφίξει τις συνθήκες ήση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της σύσφιξης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Cano Health σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 40%, μετά από μια αναφορά της Wall Street Journal ότι η Humana και άλλοι πιθανοί αγοραστές βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά του παρόχου πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Οι μετοχές της FedEx σημείωσαν άνοδο 2,8%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της εταιρείας και τις λεπτομερείς πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους. Η εταιρεία, η οποία είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές να περιμένουν ένα αδύναμο τρίμηνο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, είπε ότι σχεδιάζει να μειώσει τα έξοδα κατά περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5 χιλ. στις 213 χιλιάδες την περασμένη εβδομάδα. Οι συνεχιζόμενες όμως αιτήσεις για τα επιδόματα μειώθηκαν κατά 1.401 στις 1,379 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]