Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τη μετακίνηση πολλών χαρτοφυλακίων σε πιο αμυντικούς κλάδους να συνεχίζεται, προκαλώντας τριγμούς στη σκιά της επιθετικής νομισματικής στάσης της Federal Reserve.

Οι δείκτες

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 2,28% στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Ιούλιο, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,82% και ο Kosdaq έχασε 2,49%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 0,85%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,08% και ο Shenzhen Component έχασε 1,769%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 14 ετών, αφού σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 7,5%. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 7,2%.

Στη Μαλαισία, ο πληθωρισμός έφτασε στο 4,7% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Την ίδια ώρα, η Nomura υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την ετήσια ανάπτυξη της Κίνας το 2023 στο 4,3% από 5,1%. Οι αναλυτές ανέφεραν μια δυνητικά παρατεταμένη πολιτική Covid-zero ή μια απότομη αύξηση των μολύνσεων στη χώρα μετά από μια πιθανή επαναλειτουργία. Η τελευταία υποβάθμιση έρχεται αφότου η Goldman Sachs μείωσε τις προοπτικές της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο 4,5% από 5,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης