Στο «κόκκινο» αναμένεται να κλείσει το οικονομικό έτος η Γιουβέντους, καθώς η κορυφαία ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα κατέγραψε ζημιές ρεκόρ κατά την πρώτη σεζόν της, εδώ και μια δεκαετία, χωρίς κανέναν τίτλο.

Ουσιαστικά οι οικονομικές δυσχέρειες για την ομάδα συμπίπτουν με τις χαμηλές επιδόσεις της και στα γήπεδα, κάτι που δημιουργεί μια διπλή πρόκληση για την ομάδα με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ο μαθηματικός τύπος που «αποκαλύπτει» ποιος θα κατακτήσει το Μουντιάλ

Ογδοη στο πρωτάθλημα

Η Γιουβέντους έχει κερδίσει μόλις δύο από τα επτά παιχνίδια της Serie A, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις στην 8η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος. Επίσης, έχασε και τα δύο εναρκτήρια παιχνίδια στο Champions League.

Και οικονομικές απώλειες 

Το… στρίμωγμα επεκτείνεται και στο οικονομικό πεδίο. Οι ζημιές του συλλόγου, με έδρα το Τορίνο, διευρύνθηκαν στα 254 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2021-22, σε σχέση με τα 209 εκατ. ευρώ μία χρονιά νωρίτερα, ενώ τα έσοδα του για το δωδεκάμηνο που «έκλεισε» στις 30 Ιουνίου υποχώρησαν κατά 7,8%.

Την ίδια ώρα τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 7,6% την ίδια περίοδο.

Η ομάδα, που ελέγχεται από την οικογένεια των Ανιέλι, υποστήριξε σε ανακοίνωση της πως εξακολουθεί να υποφέρει οικονομικά από τις συνέπειες της πανδημίας, με αποτέλεσμα τα έσοδα της από τις πωλήσεις εισιτηρίων να παραμένουν ελαφρά κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Πάντως, η διοίκηση έχει δρομολογήσει σχέδια για τη μείωση των εξόδων και την ενίσχυση των εσόδων μεσοπρόθεσμα. Για το λόγο αυτό θεωρεί πως η οικονομική επίδοση του συλλόγου θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες.

Θυμίζουμε πως ο σύλλογος συγκέντρωσε 400 εκατ. ευρώ μέσω της διάθεσης νέων μετοχών τον περασμένο Δεκέμβριο, με στόχο την μείωση των χρειών που τον επιβαρύνουν.

Πραγματικά, τα χρέη βρίσκονταν στα 153 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου, από 389 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι