Σημαντική επιδείνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης καταγράφηκε στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις έγιναν πιο απαισιόδοξες λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 84,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο από την αναθεωρημένη τιμή των 88,6 μονάδων τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo τη Δευτέρα. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή του δείκτη από τον Μάιο του 2020. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα έφτανε στις 87,1 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Η ενεργειακή κρίση… καθαρίζει και τις εταιρείες παραγωγής χαρτιών υγείας στη Γερμανία

Διολίσθηση σε ύφεση

«Η γερμανική οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουεστ. «Οι εταιρείες αξιολόγησαν τις τρέχουσες δραστηριότητές τους ως σαφώς χειρότερες και η απαισιοδοξία για τους επόμενους μήνες έχει αυξηθεί», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης – ΕΕ: Προτάσεις για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και πλαφόν στο πετρέλαιο

Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση υποχώρησε στις 94,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 97,5 τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης αξιολόγησης των προσδοκιών των εταιρειών υποχώρησε στις 75,2 μονάδες από 80,5.

Ο δείκτης Ifo βασίζεται σε δημοσκόπηση περίπου 9.000 εταιρειών στον τομέα της μεταποίησης, των υπηρεσιών, του εμπορίου και των κατασκευών. Η πτώση της εμπιστοσύνης επηρεάζει και τους τέσσερις τομείς της οικονομίας, όπως δείχνει η έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή