Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνδέονται με το παγκόσμιο φαινόμενο του θερμοκηπίου έχουν όλο και μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγική δυνατότητα της αμερικανικής οικονομίας επεσήμανε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας για την ανάγκη επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κυρία Γέλεν υπερασπίστηκε την πρόσφατη νομοθεσία για την αύξηση των δαπανών για την κλιματική αλλαγή και την υγεία, επισημαίνοντας πως τα σοκ που προέρχονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο θα επιβαρυνόταν ο πλανήτης αν καίγαμε όλα τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων; 

«Η πραγματικότητα είναι πως τα σοκ αυτά, που δεν μπορούσαμε ούτε να τα φανταστούμε μερικές δεκαετίες πριν, πλέον εμφανίζονται με ανησυχητικό ρυθμό» τόνισε η κυρία Γέλεν, η οποία νωρίτερα είχε επισκεφτεί και μια μονάδα ηλιακής ενέργειας στην ίδια πολιτεία.

Καταστροφές δισεκατομμυρίων 

«Ο ετήσιος αριθμός των μεγάλων καταστροφών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει τουλάχιστον πενταπλασιαστεί μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια σε σχέση με τη δεκαετία του 1980» επεσήμανε η Αμερικανίδα υπουργός, εξηγώντας πως τα διαρκή και επίμονα σοκ από τις καιρικές συνθήκες απαιτούν όλο και μεγαλύτερα πακέτα οικονομικής βοήθειας για τους πληγέντες, εξαντλώντας σημαντικούς κρατικούς πόρους.

«Οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις υποχρεώνονται όλο και πιο συχνά να αφιερώνουν πόρους για την αντιμετώπιση των καταστροφών, πιθανότατα εις βάρος επενδύσεων που θα μπορούσαν να γίνουν σε τομείς όπως η παιδεία και η εκπαίδευση των εργαζομένων».

Οι επισημάνσεις αυτές, εξάλλου, πραγματοποιούνταν την ώρα που η Φλόριντα και ο Κόλπος του Μεξικού προετοιμάζονταν για την προετοιμασία ενός ακόμη τυφώνα, του τυφώνα Ίαν που ήδη έκανε ένα καταστροφικό πέρασμα από την Κούβα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green