Χρηματοδότηση ύψους 6.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο κέντρο του Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου». Προηγήθηκε η έγκριση της σχετικής μελέτης, από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Το σχετικό ποσό εγγράφηκε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Σεπτεμβρίου 2022 και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, καθώς θετική ψήφο έδωσαν και οι δημοτικές παρατάξεις «Χαλάνδρι σε Δράση» και «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», που συνήθως καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό και τις αναμορφώσεις του.

Διαβάστε επίσης – Πώς αλλάζει το μέλλον της χώρας το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά σε μια εμβληματική ανάπλαση, με στόχο την αναζωογόνηση του κέντρου της Χαλανδρίου, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Διαβάστε επίσης – Στο Ταμείο Ανάκαμψης οκτώ δράσεις ενίσχυσης της έρευνας

Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση:

  •  Ηπιοποίηση της κυκλοφορίας, ώστε να δοθεί χώρος στη βόλτα και το παιχνίδι, σε ένα πιο ανθρώπινο και φιλικό περιβάλλον.
  • Ανακατασκευή & διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, για την ενίσχυση της προσβασιμότητας.
  • Κατασκευή πεζοδρόμων και ανάπλαση υφιστάμενων πεζοδρόμων.
  • Αύξηση της φύτευσης.

«Το κέντρο της πόλης θα αλλάξει»

«Η έγκριση του έργου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η συνακόλουθη χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει στην πράξη την αρτιότητα και την ωριμότητας της μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος προσθέτοντας: «Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση είναι ένα εμβληματικό έργο που, σε συνδυασμό με την ανέγερση του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ, θα αλλάξει το κέντρο της πόλης, θα διευκολύνει την προσβασιμότητα σε πεζούς, ποδηλάτες, εμποδιζόμενα και ανάπηρα άτομα, θα ενισχύσει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και θα αναβαθμίσει την ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου. Ευχαριστώ τον γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για την αποφασιστική συμβολή του, τόσο στην έγκριση του έργου από το ΚΕΣΑ, όσο και στην ένταξή του στα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης έργα αναπλάσεων. Ευχαριστώ επίσης την κ. Κρίστη Αγαπητού και τον κ. Μάνο Κρανίδη για τη συμβολή τους στην αποδοχή της χρηματοδότησης», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζούρος (Πειραιώς): Βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι τράπεζες
Green |

Τζούρος (Πειραιώς): Οι τράπεζες βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων ΑΠΕ

Η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, τόνισε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς