Από το αρχικό -0,6%, στο -1,9% λίγο πριν τη 1, και τώρα πάλι πάνω από τις 790 μονάδες. Εν ολίγοις ένα ρόλερ κόστερ υψηλούς μεταβλητότητας στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παλεύει να κρατήσει τα επίπεδα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, όπου η νευρικότητα δεσπόζει.

Έτσι, ο γενικός δείκτης καταγράφει αυτήν την ώρα απώλειες 0,88% στις 791,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 36 εκατ. ευρώ και τις πιέσεις να έρχοντα κατά κύματα σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους. Μια εικόνα που δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη στις διεθνείς αγορές, οι οποίες κινούνται με βάση τις εξελίξεις και τις διεργασίες στο μέτωπο της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης.

Πάνω από 5% η απόδοση του 10ετούς

Σε αυτό το πλαίσιο, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας δέχεται νέες πιέσεις, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την επίπτωση που θα έχει αυτό και στον δανεισμό των εισηγμένων. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ξεπέρασε το 5%, από 2,9% μόλις στις αρχές Αυγούστου σημειώνοντας το ίδιο διάστημα αύξηση 72,5%.

Διαβάστε ακόμα: Σε ασφαλή καταφύγια επιστρέφουν οι αποταμιευτές – Τα επενδυτικά καλάθια και η νέα μόδα

Πάντως, τεχνικά, όπως αναφέρει η Trader24, το χαμηλό της κίνησης στις 785 μονάδες ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε εβδομαδιαίο view, καθότι εφόσον η εβδομάδα κλείσει πάνω από εδώ, απομακρύνεται ο προσώρας κίνδυνος διάσπασης της μακροπρόθεσμης ανοδικότητας που συντηρείται εδώ και 2μιση έτη, με παράλληλη θέση εξόδου από βαριές αγοραστικές θέσεις. Στο αρνητικό σενάριο συνέχισης της έντονης πτώσης, η επόμενη στάση φαίνεται στις 770 μονάδες που συνιστούν εξάλλου και το κάτω όριο της υφιστάμενης πτωτικότητας με άξονα την αδυναμία τον Αύγουστο να καταγραφούν νέα υψηλά κίνησης, στη ζώνη των 900.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις σημειώνοντας απώλειες 4,31%, με την Πειραιώς, την Aegean και τη Eurobank να κινούνται με μεγάλες απώλειες. Σημαντικές πιέσεις δέχονται και οι ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Εθνική και Λάμδα, ενώ στηρίξεις έρχονται από τα κέρδη των Motor Oil, Ελληνικών Πετρελαίων, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών