Τη φωνή του σε όσους επικρίνουν σκληρά τη βρετανική κυβέρνηση για το οικονομικό πρόγραμμα των φορο-ελαφρύνσεων που ανήγγειλε, πρόσθεσε και ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν. Ο CEO της Allianz SE και γνωστός οικονομολόγος υποστήριξε πως για να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό ρίσκο από την πλευρά της κυβέρνησης, η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα τεράστιο άλμα στα επιτόκια, με αύξηση τουλάχιστον 100 μονάδων βάσης, στην επόμενη συνεδρίαση της, στις 3 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζα της Αγγλίας: Παρέμβαση στην αγορά ομολόγων εν μέσω της συνεχιζόμενης καταιγίδας

Ο κ. Ελ-Εριάν συμφώνησε με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογηθούν για την τόνωση της ανάπτυξης και τη σταθεροποίηση των ενεργειακών τιμών. Όμως άσκησε έντονη κριτική στις φορο-ελαφρύνσεις, σχολιάζοντας πως θα υπονομεύσουν τα θετικά σημεία του προγράμματος.

Εάν η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει την σταθερότητα θα πρέπει να αναβάλει τις φορο-ελαφρύνσεις και να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για τα αναπτυξιακά μέτρα υποστήριξε, συμφωνώντας ουσιαστικά και με την άποψη που είχε εκφράσει χθες το ΔΝΤ καλώντας το Λονδίνο να επανεξετάσει το μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να κινηθεί πολύ δυναμικά για να αντισταθμίσει τις πιέσεις στις οικονομικές προοπτικές ανεβάζοντας τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης.

Σχολίασε δε, πως τα νοικοκυριά της χώρας θα υποφέρουν, καθώς είναι αντιμέτωπα με πολλαπλά αρνητικά στοιχεία, την αύξηση του κόστους δανεισμού, την οικονομική επιβράδυνση, τις πληθωριστικές ανατιμήσεις και τον αρνητικό αντίκτυπο στα εισοδήματα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας