Βαρύ τίμημα πληρώνουν οι βρετανικοί Τόρις για τα συνεχιζόμενα λάθη τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης Τζόνσον όσο και της τωρινής κυβέρνησης Τρας μετά και τη διεθνή κατακραυγή που ξέσπασε για τις πρόσφατες οικονομικές εξαγγελίες. Νέα δημοσκόπηση δείχνει το προβάδισμα των Εργατικών να εκτινάσσεται θεαματικά στις 33 μονάδες, μια διαφορά-ρεκόρ που αναμφισβήτητα ενισχύει την κατήφεια στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Δημοσκόπηση του YouGov για λογαριασμό των Times τοποθετεί την απήχηση των Εργατικών στο 54%, αν οι εκλογές στη Βρετανία γίνονταν αύριο. Στον αντίποδα οι συντηρητικοί έχουν καταρρεύσει στο 21%.

Διαβάστε επίσης: 2 και 3 δουλειές κάνουν οι Βρετανοί για να τα βγάλουν πέρα

Ιστορική διεύρυνση της ψαλίδας 

Η διεύρυνση της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα σημαίνει πως το προβάδισμα των Εργατικών είναι κατά 9 μονάδες υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταφέρει να καταγράψει η κεντροαριστερή αντιπολίτευση. Είναι δε, το μεγαλύτερο προβάδισμα που έχει σημειωθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε δημοσκόπηση της YouGov από οποιοδήποτε κόμμα.

«Πέρα από το να αποτελεί ένα ποσοστό ρεκόρ για δημοσκόπηση του YouGov, το ύψους 33 μονάδων προβάδισμα των Εργατικών είναι επίσης η καλύτερη επίδοση που έχει καταγράψει το κόμμα, σε οποιαδήποτε δημοσκόπηση, από οποιαδήποτε εταιρεία, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990» ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων σε ανακοίνωση της.

Εντυπωσιακή είναι και η μετακίνηση των ψηφοφόρων από το ένα προς το άλλο κόμμα, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και ψηφοφόροι των Τόρις γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα της Λις Τρας. Το ποσοστό των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει συντηρητικούς στις εκλογές του 2019 και τώρα «ψηφίζουν» Εργατικούς έχει αυξηθεί στο 17%. Το ίδιο ποσοστό, σε δημοσκόπηση του YouGov τον περασμένο μήνα, κυμαινόταν στο 8%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως λιγότερο από 2 στους 5 οπαδούς των Τόρις συνεχίζει να στηρίζει την παράταξη του, ήτοι το 37%, ενώ 1 στους 6 σχεδιάζει να «ρίξει» την ψήφο του στους Εργατικούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ιράν: Το δίλημμα του Ισραήλ – Να χτυπήσει για παραδειγματισμό ή να επιλέξει συμβολικό στόχο;
Επικαιρότητα |

Ιράν: Το δίλημμα του Ισραήλ – Να χτυπήσει για παραδειγματισμό ή να επιλέξει συμβολικό στόχο;

Χθες το Ιράν δημιούργησε πρηγούμενο καθώς ήταν η πρώτη φορά που χτύπησε ευθέως σε ισραηλινό έδαφος, «δημιουργώντας δεδικασμένο». Το Ισραήλ εξετάσει τις επιλογές του.