Με τα θετικά εδάφη επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι το επίπεδο των 790 μονάδων, το οποίο πολιορκείται συστηματικά από τους πωλητές, αντέχει. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,30% στις 795,30 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 16 εκατ. ευρώ.

Η αγορά επιβεβαιώνει ότι το «κάστρο» των 790 μονάδων δύσκολα θα πέσει, κόντρα στις διεθνείς πιέσεις και τις αβεβαιότητες που αποτρέπουν τους αγοραστές να αναλάβουν μεγάλα ρίσκα. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επιλυθεί η συσσώρευση, με την επιφυλακτικότητα να παραμένει στην αγορά, δεδομένης της πολύ χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας που υπάρχει.

Διαβάστε επίσης: Στο «κόκκινο» με φόντο τις γεωπολιτικές εντάσεις οι ευρωαγορές

Το κρίσιμο σημείο

Μάλιστα, τεχνικά, η ανάλυση που τον θέλει να κινδυνεύει να βρεθεί στις 770 μονάδες ως τη ζώνη υποδοχής στην πλαγιοπτωτική κίνηση των τελευταίων εβδομάδων παραμένει ως έχει. Και μάλιστα, η περιοχή των 785 μονάδων συνιστά πλέον κρίσιμο σημείο για τη συνέχεια, ή όχι, καθώς κάτω από εκεί ο Δείκτης εισέρχεται σε αρνητική περιοχή με προεκτάσεις σε μαζικότερο ξεπούλημα.

Σύμφωνα με την Trader24, παραδόξως, η χαμηλή μέση συν/κή δραστηριότητα της περιόδου λειτουργεί μεν ανασταλτικά ως προς την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, προστατεύει δε την ψυχολογία στο ταμπλό καθώς απλά παρατηρείται σύρσιμο από το ένα επίπεδο στο άλλο, χωρίς πανικό. Τα πρόσημα παρέμειναν μικτά την Παρασκευή ελλείψει σαφούς κατευθυντικότητας, με τις 800 να αποτελούν την ψυχολογικής σημασίας αντίσταση, με την 6η συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα να βρίσκει τον ΓΔ και πάλι στα όρια, εν όψει κρίσιμης διάσπασης της διετούς ανοδικής τάσης.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές στηρίξεις δίνουν στην αγορά οι ΟΛΠ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Motor Oi και Coca Cola, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΔΕΗ, Aegean, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα η Eurobank χάνει 2,01% και ο ΑΔΜΗΕ 1,23%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Quest, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Εθνική και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών