Άμεση ήταν θετική αντίδραση των αγορών, όπως αποτυπώθηκε στην ισοτιμία της στερλίνας, στη σημερινή αναδίπλωσης της κυβέρνησης της Βρετανίας η οποία κοινοποιήθηκε με ανάρτηση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Κουάσι Κουαρτένγκ ότι το μήνυμα ελήφθη και δεν πρόκειται να προχωρήσει στο ανακοινωθέν σχέδιο για μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης.

Ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η ισοτιμία βυθίστηκε σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, η στερλίνα σημείωσε μεγάλη άνοδο στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Έφτασε έως και 1,128 δολ., το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών. Επίσης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης FTSE υποδεικνύουν ισχυρή ανάκαμψη σε μια χρηματιστηριακή αγορά που δέχθηκε καίριο πλήγμα από τις προηγούμενες εξαγγελίες της κυβέρνησης Τρας.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Οδυνηρή ήττα και ταπεινωτική υποχώρηση – Τι σημαίνει το… αυτογκόλ της Τρας

«Από τη σκοπιά της αγοράς, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα χρειαστεί χρόνος για να αφομοιώσουν οι αγορές το μήνυμα, αλλά η πίεση θα μειωθεί», σχολίασε στο Reuters ο Jan Von Gerich, επικεφαλής αναλυτής της Nordea, προσθέτοντας ότι «τα ερωτήματα παραμένουν και η στερλίνα πιθανότατα θα παραμείνει υπό πίεση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες