Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται πλέον ο Δήμος Ασπροπύργου, καθώς απέκτησε σήμερα τα τρία πρώτα ηλεκτρικά οχήματα. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με υδραυλικά ανατρεπόμενο κάδο και δύο μικρά ηλεκτρικά φορτηγά ανοικτού τύπου, τα οποία και θα διατεθούν άμεσα στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης καθαριότητας, ανακύκλωσης και πρασίνου.

Διαβάστε επίσης – Ηλεκτροκίνηση: Κίνδυνος υπερφόρτωσης του δικτύου από τη μαζική φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων το βράδυ

Η δημοτική Αρχή πραγματοποίησε τη συγκεκριμένα αγορά μέσω της ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και με γνώμονα την οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την άμεση ανάγκη να αποκτήσει ο δήμος καινούργια ασφαλή οχήματα σύγχρονων προδιαγραφών, ενώ θα συνεχιστεί η ενίσχυση του μηχανοκίνητου στόλου και με άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

«Ευθυγραμμιζόμαστε με τον Στόχο 11-Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του ΟΗΕ. Οι σημερινές πόλεις πρέπει να είναι έξυπνες και ανθεκτικές και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, είναι πολλαπλά και απαράμιλλα», τόνισε κατά την παραλαβή ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και πρόσθεσε: «Έχουμε εξασφαλίσει και άλλα οχήματα από το πρόγραμμα και αναμένουμε την παράδοσή τους. Με μικρά αλλά σταθερά βήματα, δημιουργούμε ένα πιο αειφόρο αύριο, σε έναν κόσμο και σε μία πόλη που αλλάζουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green