Για ένα σημαντικό και σπουδαίο για τον Πειραιά έργο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Μετρό .

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επί πρωθυπουργίας του οποίου είχε ξεκινήσει το έργο.

Να σημειωθεί ότι από τις 14.00 σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Διαβάστε επίσης: Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» σήμερα για τρεις νέους σταθμούς

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες «σε όσους εργάστηκαν για να παραδοθεί το έργο στην ώρα του», όπως είπε.

Διαβάστε επίσης – Μετρό: Ο μητροπολιτικός ρόλος του Πειραιά ενισχύεται λέει το ΕΒΕΠ

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Πειραιά, είπε ότι «μόλις λειτουργήσει το έργο θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι για την πόλη».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «σπουδαίο έργο για το οποίο χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πάρα πολλά εμπόδια σήμερα ολοκληρώνεται και επισήμως». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα εμπόδια που έμπαιναν κατά καιρούς εξαιτίας των αρχαίων.

«Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς συμβαδίζει αρμονικά με τα έργα υποδομής. Σε 15-16 μήνες στο τέλος του 2023, το αργότερο στις αρχές του 2024 θα εγκαινιάσουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης με πλήρη λειτουργία, με 5 σταθμούς Μουσεία»» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει επίσης τα ίδια προβλήματα, ωστόσο όπως είπε ότι η Κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορούμε «και Μετρό και αρχαία».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι: «Ο Πειραιάς αλλάζει και το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει».

O διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας επεσήμανε τη σημασία του έργου στις μεταφορές στο λεκανοπέδιο, την ιδιαίτερη αισθητική των νέων σταθμών, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που σε χρόνο ρεκόρ και σε συνθήκες πανδημίας εργάσθηκαν για να παραδοθεί το έργο.

Στην ομιλία του στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Μιντζάλης εξέφρασε τη χαρά και την περηφάνια της κοινοπραξίας για την ολοκλήρωση του έργου.

«O Πειραιάς αποκτά πλέον τις υποδομές που του αξίζουν», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών «Το χρέος της κάθε Πολιτείας που σέβεται την αποστολή της είναι να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές που βελτιώνουν την καθημερινότητα κάθε πολίτη. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν οι κοινωνίες δοκιμάζονται από διάφορες κρίσεις. Σήμερα εν μέσω τριών διεθνών κρίσεων, υγειονομικής, οικονομικής και ενεργειακής, η ελληνική Πολιτεία και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί με συνέπεια ένα στοχευμένο σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών. Ένα σχέδιο με ενιαία λογική, αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, προσαρμοσμένο στις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές ανάγκες. Ένα σχέδιο, με άμεσα και μετρήσιμα οφέλη για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σήμερα, εδώ, από την καρδιά του Πειραιά, παραδίδουμε στην κυκλοφορία τους τρεις αυτούς σταθμούς. Τα Μανιάτικα, τον Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο που μας φιλοξενεί, ολοκληρώνοντας έτσι την επέκταση της Γραμμής 3 και εμπεδώνοντας ακόμη περισσότερο την αξία του Μετρό ως μαζικού μέσου μεταφοράς. Γιατί το Μετρό είναι το πλέον προσιτό, το πλέον κοινωνικό, το πλέον λαϊκό και το πλέον φιλοπεριβαλλοντικό μέσο μεταφοράς», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεχή παρακολούθηση του έργου από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και πρόσθεσε ότι η έκθεση των αρχαιοτήτων που παραδίδεται στην πόλη μαζί με το μετρό, συμβάλλει στην αναβάθμιση της πόλης.

Γιώργος Καραγιάννης: Η αναβάθμιση των υποδομών είναι πρώτα και πάνω από όλα ένα εθνικό στοίχημα

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά υπογράμμισε ότι «εμπεδώνεται ακόμα περισσότερο η αξία του Μετρό ως Μέσου Μαζικής Μεταφοράς. Γιατί το Μετρό είναι το πλέον προσιτό, το πλέον κοινωνικό, το πλέον λαϊκό, το πλέον φιλοπεριβαλλοντικό Μέσο».

«Είναι μία ανάσα για την ίδια μας τη ζωή» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης υπογραμμίζοντας πως «στην πράξη αυτό σημαίνει ότι:

• Ο εργαζόμενος και ο ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορεί να πηγαίνει πιο γρήγορα στη δουλειά του και στις δημόσιες υπηρεσίες.
• Ο μαθητής και ο φοιτητής θα μπορεί να πάει πιο γρήγορα στο μάθημά του.
• Ο κάθε νέος και η κάθε νέα θα μετακινείται πιο εύκολα και πιο γρήγορα προς τους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
• Οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας θα κάνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τη βόλτα τους».

Ακολούθως, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι «ο συνολικός αριθμός επιβατών των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα ξεπεράσει το ένα 1 εκατομμύριο ημερησίως. Συγκεκριμένα κάθε ημέρα 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Μετρό για να διασφαλίσουν άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση».

Ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, επισήμανε ότι «η αναβάθμιση των υποδομών είναι πρώτα και πάνω από όλα ένα εθνικό στοίχημα. Ένα στοίχημα που υπερβαίνει την εκάστοτε συγκυρία, τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και πολλές φορές και τις ίδιες τις κυβερνήσεις. Είναι ένα στοίχημα που συνδυάζεται με την πραγματική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση όρων καλύτερης ζωής – όχι μόνο για το σήμερα- αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Είναι μία πράξη που ενισχύει την εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και την πολιτική».

«Στα 3 χρόνια που είμαστε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι είμαστε η παράταξη των πραγματικών μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων έργων. Γιατί και αυτό το έργο ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές