«Η έναρξη της διεθνούς σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης είναι ένας στόχος που επιτυγχάνεται και διευρύνει τις δυνατότητες διακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας».

Αυτό ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Θάνος Λιάγκος, με αφορμή τον κατάπλου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης του πλοίου «Smyrna di Levante», το οποίο θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου το πρώτο δρομολόγιο για το λιμάνι της Σμύρνης.

Ο κ. Λιάγκος σημείωσε επίσης ότι «ενισχύοντας τον τομέα των μεταφορών» η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης «προωθεί παράλληλα την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής».

«Διαχρονικός στρατηγικός στόχος»

«Η διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης αποτελεί διαχρονικό στρατηγικό στόχο για την ΟΛΘ Α.Ε. Στη βάση αυτή δρομολογήσαμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διαμορφωθούν στον λιμένα Θεσσαλονίκης οι υποδομές για την υποδοχή και εξυπηρέτηση της νέας διεθνούς γραμμής, συμβάλλοντας στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του επιβατικού κοινού και των μεταφορικών εταιρειών», κατέληξε ο CEO της ΟΛΘ.

Σημειώνεται πως το «Smyrna Di Levante», της Levante Ferries, ξεκινάει το παρθενικό του ταξίδι για τη Σμύρνη τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Στόχος της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι να εξυπηρετηθούν επιβάτες και φορτία από την Ασία προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, αλλά και αντίστροφα. Πολλά φορτηγά μέσω αυτής της σύνδεσης θα μπορούν να φτάνουν μέχρι το Μπάρι και την Ανκόνα εύκολα και ξεκούραστα, με ένα μόνο εισιτήριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια