«Οι Αμερικανοί πιέζονται από το κόστος ζωής: αυτό ισχύει εδώ και χρόνια και δεν χρειαζόταν η σημερινή έκθεση για να τους το πει αυτό», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για τον πληθωρισμό.

Ο πληθωρισμός του Σεπτεμβρίου ανήλθε στο 8,2% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 8,1%, και διαμορφώθηκε κοντά σε νέο υψηλό 40 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή δείχνει κάποια πρόοδο στη μάχη κατά των υψηλότερων τιμών, αλλά υπάρχει περισσότερη δουλειά να γίνει.

Διαβάστε επίσης – Στο 8,2% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Κοντά σε ρεκόρ 40 ετών

Οι τιμές εξακολουθούν να είναι ψηλές

«Αλλά ακόμη και με αυτήν την πρόοδο, οι τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές. Η καταπολέμηση του παγκόσμιου πληθωρισμού που επηρεάζει τις χώρες σε όλο τον κόσμο και τις εργαζόμενες οικογένειες στην χώρα μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μου» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία για τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε «ποντάρει» σε έλεγχο του πληθωρισμού πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Κι αυτές οι ελπίδες φαίνεται να διαψεύδονται.

Διαβάστε επίσης – Ο Μπάιντεν πρέπει να δράσει άμεσα για το δολάριο που έχει εξελιχθεί σε μπάλα κατεδαφίσεων

Όπως γράφει το Reuters, η έκθεση σηματοδοτεί πιθανά άσχημα νέα για τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς που ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου και πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους που ανησυχούν βαθιά για τις υψηλές τιμές ότι είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πληθωρισμού.

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος επέμενε ότι ο πληθωρισμός ήταν παροδικός, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση προς τις αμερικανικές οικογένειες που αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή