H Microsoft προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια τριών νέων συσκευών της ευρύτερης οικογένειας Surface, καθώς η εταιρεία «γιορτάζει» την 10η επέτειο από το λανσάρισμα του πρώτου Surface tablet.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη παρουσιάστηκαν το Surface Laptop 5, το μετατρέψιμο tablet Surface Pro 9 και το Surface Studio 2+ ένα all-in one PC.

Τα δύο πρώτα (laptop και tablet) έχουν τιμή εκκίνησης τα 1.000 δολάρια ενώ το Surface Studio 2+ θα έχει τιμή εκκίνησης τα 4.300 δολάρια. Και τα τρία συστήματα «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Windows 11 της εταιρείας, το οποίο έκανε την εμφάνισή του πέρυσι.

Η διαθεσιμότητα των μοντέλων σε επιλεγμένες αγορές θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου ενώ πρόσθετες αγορές θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Microsoft.

Ακολουθούν τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος.

Διαβάστε ακόμα: Η Microsoft εμπιστεύθηκε την Ελλάδα

Surface Pro 9

Το Surface Pro 9 είναι στην ουσία ένα ενδιάμεσο μοντέλο που γεφυρώνει την κατηγορία των laptop με αυτή των tablet. Είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel 12ης γενιάς και διαθέτει προαιρετική υποστήριξη δικτύων 5G.

Η οθόνη του είναι 13 ιντσών και έχει συχνότητα λειτουργία στα 120Hz. Σε επίπεδο αυτονομίας, το μοντέλο που υποστηρίζει δίκτυα 5G μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 19 ώρες, σε σύγκριση με τις 16 ώρες του περυσινού Surface Pro 8. Τα μοντέλα της σειράς με επεξεργαστή της Intel διαθέτουν αυτονομία 15,5 ωρών.

Ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο του κάθε μοντέλου η τιμή του Surface Pro 9 κυμαίνεται από τα 1.000 έως τα 1.900 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Αναγνώριση προσώπου με… μέτρο λέει η Microsoft

Surface Laptop 5

Το Surface Laptop 5 εξοπλίζεται με επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς και είναι διαθέσιμο με οθόνες αφής διαγωνίου 13,5 και 15 ιντσών.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία η αυτονομία τους φτάνει έως και τις 17 ώρες ενώ διαθέτουν και νέα προηγμένη κάμερα που διευκολύνει τις βίντεο-συνομιλίες. Για πρώτη φορά σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας, το Surface Laptop 5 διαθέτει θύρα επικοινωνίας τύπου Thunderbolt 4 η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με προηγμένο μόνιτορ ανάλυσης 4K, μπορεί να φορτίζει τη συσκευή αλλά και να μεταφέρει με ταχύτητα μεγάλου όγκου αρχεία.

Για την αναπαραγωγή πολυμέσων και streaming περιεχομένου το Laptop 5 διαθέτει ποιότητα εικόνας Dolby Vision IQ και προηγμένη αναπαραγωγή ήχου Dolby Atmos.

Οι τιμές του Surface Laptop 5 κυμαίνονται από τα 1.000 έως τα 2.400 δολάρια, ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο.

Διαβάστε ακόμα: Microsoft και VW φέρνουν την Επαυξημένη Πραγματικότητα στο αυτοκίνητο

Surface Studio 2+

Το Surface Studio 2+ είναι η όλα-σε-ένα έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή της Microsoft που έρχεται να αντικαταστήσει το Surface Studio 2 του 2018. Στο σύστημα κυριαρχεί η οθόνη αφής των 28 ιντσών που χάρη στον σχεδιασμό του μηχανισμού στήριξης ο χρήστης μπορεί να ανυψώσει ή να χαμηλώσει ανάλογα με την επιθυμία του.

Στην καρδιά του εξοπλισμού του βρίσκεται η σειρά επεξεργαστών Intel Core H-35 11ης γενιάς.

Οι χρήστες του Studio 2+ μπορούν να διαχωρίσουν την οθόνη και να εργαστούν σε τέσσερις εφαρμογές «ανοιγμένες» συγχρόνως. Διαθέτει υποδοχή USB-C και Thunderbolt. Όπως και το Laptop 5, το Surface Studio 2+ υποστηρίζει τις τεχνολογίες εικόνας και ήχου Dolby Vision IQ και Dolby Atmos.

Το Surface Studio 2+ έχει τιμή εκκίνησης τα 4.300 δολάρια, αυξημένη κατά 22% σε σχέση με την τιμή του μοντέλου του 2018 το οποίο είχε τιμή εκκίνησης τα 3.500 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI