Μήνυση κατά της Starbucks κατέθεσαν οκτώ συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι σε κατάστημα της εταιρείας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ επειδή, όπως υποστηρίζουν, η εταιρεία τους κατηγόρησε ψευδώς για εγκληματική συμπεριφορά όταν ζήτησαν αύξηση από τη διευθύντριά τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι υπάλληλοι της Starbucks υποστήριξαν ότι η διευθύντρια του καταστήματος προέτρεψε την αστυνομία να τους απαγγείλει κατηγορίες για επίθεση και απαγωγή, όταν της ζήτησαν χορήγηση αύξησης, τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης: Ο CEO των Starbucks φέρνει φρέσκιες δεξιότητες σε καυτά προβλήματα

Συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας

Δύο μήνες πριν, τον Ιούνιο, οι εργαζόμενοι του καταστήματος είχαν ψηφίσει 18-0 υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Οι υπάλληλοι σε τουλάχιστον άλλα 240 καταστήματα Starbucks στις ΗΠΑ έχουν συνδικαλιστεί τον τελευταίο χρόνο, κατηγορώντας την εταιρεία για παράνομες εργασιακές πρακτικές σε διάφορους τομείς, κάτι που η Starbucks αρνείται.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι εργαζόμενοι την 1η Αυγούστου παρουσίασαν στη διευθύντρια μια επιστολή με την οποία ζητούσαν αύξηση. Εκείνη στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν οι ενάγοντες, κάλεσε έναν περιφερειακό διευθυντή της Starbucks και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι εργαζόμενοι την εμπόδιζαν να φύγει από το κατάστημα.

Ο διευθυντής κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές επιβολής του νόμου δύο ημέρες αργότερα, προκαλώντας μια έρευνα που διήρκεσε εβδομάδες και περιελάμβανε επισκέψεις της αστυνομίας στα σπίτια ορισμένων από τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την αγωγή.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Αλλαγή σκυτάλης από Starbucks σε Stars Coffee

Το τοπικό γραφείο του σερίφη κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν κάνει τίποτα παράνομο, ανέφεραν οι ενάγοντες.

Ζητούν αποζημιώσεις

Η Starbucks εξέδωσε ανακοίνωση στις 8 Αυγούστου στην οποία ανέφερε ότι η διευθύντρια είχε αισθανθεί ανασφαλής και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με αμοιβή εν αναμονή της έρευνας.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι η δήλωση της εταιρείας υπονοούσε ψευδώς ότι είχαν απειλήσει τη διευθύντρια και είχαν εμπλακεί σε εγκληματική συμπεριφορά.

Οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν τη Starbucks για δυσφήμιση και κατάχρηση της νομικής διαδικασίας κατά παράβαση της πολιτειακής νομοθεσίας, ζητώντας αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή