Πάνω από τα επίπεδα των 850 μονάδων έκλεισε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ούτε οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε τίτλους με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως η Coca Cola και ο ΟΤΕ, μπόρεσαν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις της αντίδρασης.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 851,04 μονάδες, με κέρδη 1,00% και τον τζίρο στα 67 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Δεύτερη ημέρα ισχυρής ανόδου

Μπορεί οι πωλητές να έκαναν σήμερα αισθητή την παρουσία τους, ειδικά σε τίτλους που μπόρεσαν να διαμορφώσουν περισσότερο το εύρος διακύμανσης τους γενικού δείκτη, όμως η αγορά κατάφερε να διευρύνει την ανοδική της κίνηση και να αυξήσει το περιθώριο πάνω από τα επίπεδα των 840 μονάδων. Βέβαια, η συνέχεια θα απαιτήσει πιο θεμελιώδεις καταλύτες και όχι την υποστηρικτική εικόνα των διεθνών αγορών, με την περίοδο των αποτελεσμάτων διεθνώς να είναι καθοριστική στην παρούσα συγκυρία.

Το κλίμα παραμένει εύθραστο

Βέβαια, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, ακόμη και όταν το ΧΑ δείχνει να αντέχει στις διεθνείς πιέσεις, όταν αυτές βέβαια δεν έχουν χαρακτηριστικά sell off. Από την άλλη, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις (πχ της Morgan Stanley) ότι θα υπάρξει ένα ράλι ανακούφισης διεθνώς το επόμενο μικρό διάστημα, τότε η εικόνα και της εγχώριας αγοράς μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω και να δώσει ένα καλύτερο κλείσιμο του έτους.

Πάντως σήμερα η αγορά έδειξε να βελτιώνει και τη συναλλακτική της δραστηριότητα, αν και ακόμη έχει δρόμο για τη συναγωγή κάποιου ασφαλούς συμπεράσματος. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει και η Trader24, ο γενικός δείκτης τιμά την ανοδική διάσπαση των 825 που συνετελέσθη την Παρασκευή, ένα επίπεδο που έχει μετατραπεί σε κοντινή στήριξη στην περίπτωση που το ΧΑ πισωπατήσει για κάποιον λόγο, παράγοντας ταυτόχρονα και ενδιαφέρον σήμα long με στοπ τις 805, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς ξεχώρισε με το +4,52% που σημείωσε, ενώ ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil και Σαράντης ακολούθησαν με σημαντική άνοδο. Ισχυρά ήταν και τα κέρδη σε Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Εθνική, ΕΛΧΑ, Quest, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα.

Aνοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Aegean και ΟΠΑΠ. Αρνητικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ, ενώ η Coca Cola έχασε 1,14% και ο ΑΔΜΗΕ υποχώρησε κατά 1,54%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες