Οι υποτροφίες «υποστήριξης εκπόνησης διδακτορικών και μεταδιδακτορικών ερευνών και ανάδειξης της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής αριστείας» στους δικαιούχους των Blue Scholarship Awards, απονεμήθηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από την Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων του Μεταπτυχιακού MSc in Shipping Management της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: ΕΕΝΜΑ: Προκήρυξη 7 υποτροφιών για ναυτιλιακές σπουδές

Στην εκδήλωση μίλησε 0 υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος αναφέρθηκε στην αριστεία αλλά και στη σημασία της γαλάζιας οικονομίας ως αναπτυξιακών μοχλών της ελληνικής οικονομίας ενώ επαίνεσε τη Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενδυνάμωση των σχέσεων του Πανεπιστημίου με την αγορά.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της συνεχάρη θερμά τους βραβευόμενους των Blue Growth Awards όσο και τους αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc in Shipping Management  για τις προσπάθειες τους ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης ανέλυσε την σημασία των ανταποδοτικών αυτών υποτροφιών που χορηγεί η Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του πανεπιστημίου Πειραιώς με τη χρηματοδότηση του περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής. Ιδιαίτερα τόνισε «τη χαρά με την οποία αποδίδει τα βραβεία στους δικαιούχους και την ελπίδα να βρει η έρευνα τους στη γαλάζια οικονομία το δρόμο που της αναλογεί»

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας και Διευθυντής του Προγράμματος Καθηγητής κ. Άγγελος Παντουβάκης ανέπτυξε το όραμα του για ένα «…σύγχρονο, προοδευτικό  στις απόψεις του, πραγματιστικό στις πολιτικές του, διάφανο στις λειτουργίες του, ισότιμο στη συμπεριφορά του και αξιοκρατικό στις επιλογές του, παραινετικό και επιβραβευτικό -και όχι τιμωρητικό Πανεπιστήμιο. ‘Ένα Πανεπιστήμιο ηγέτη της καινοτομίας και της τεχνολογίας με σεβασμό στις ήπιες δεξιότητες των ανθρώπων. Ένα Πανεπιστήμιο θιασώτη του «Μέτρον Άριστον»

Οι υποτροφίες

Ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ. Γεώργιος Πατέρας τέλος έδωσε τον «δεκάλογο» της επιτυχημένης συμπεριφοράς των νέων στην εργασία τους.

Κάθε μία από τις 4 διδακτορικές και μεταδιδακτορικές υποτροφίες που δόθηκαν σε ισάριθμους ερευνητές ήταν ποσού 12.000€ ενώ δόθηκαν και άλλες 5 υποτροφίες των 2.000€ εκάστη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που όλοι ασχολούνται με την γαλάζια οικονομία. Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείτο από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς της Ελλάδας και του Εξωτερικού αλλά και -για μία από τις ελάχιστες φορές- εκπροσώπους θεσμικών φορέων της ναυτιλίας (πχ Ναυτικό Επιμελητήριο, WISTA, Propeller Club, ΕΕΝΜΑ κλπ)  και γνωστούς επαγγελματίες της ναυτιλίας.

Τελετή αποφοίτησης

Τέλος, έγινε η τελετή αποφοίτησης των 90 περίπου νέων πτυχιούχων του Αγγλόφωνου M.Sc. in Shipping Management παρουσία των συγγενών τους και πολλών στελεχών της ελληνικής ναυτιλίας και εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν το 1ο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ναυτιλιακές σπουδές που ξεκίνησε και διευθύνεται τον 9/2018 από τον καθ. κ. Άγγελο Παντουβάκη και έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής στην αγορά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:

  1. Το 94% των αποφοίτων του εργάζονται εντός τριών μηνών από την αποφοίτηση στη ναυτιλία. Από αυτούς που ορκίστηκαν την Πέμπτη το 95% ήδη εργάζεται με πλήρεις συμβάσεις στις καλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  2. Το πρόγραμμα τυγχάνει πλήρους πιστοποίησης ISO 9000 από τους Lloyds Register καθώς και πλήρους αναγνώρισης από το Institute of Chartered Shipbrokers με τη μέγιστη απαλλαγή (3-4 από τα 7) στις επαγγελματικές του εξετάσεις
  3. Ήταν το 1ο που καθιέρωσε ήδη από το 2018 το θεσμό των clinical professors και της διασύνδεσης με την αγορά

Στην εκδήλωση όπως προαναφέρθηκε παραβρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης και με ηλεκτρονική παρουσία η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Επίσης το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος  Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ. Γεωργίος Πατέρας, η Πρόεδρος της WISTA κ. Έλπη Πετράκη, ο πρόεδρος του  Propeller Club of Greece κ. Κωστής Φραγγούλης  και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia