Με θετικά πρόσημα αλλά και αρκετή νευρικότητα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εδραίωσαν τη θέση τους στα υψηλά πέντε εβδομάδων, με το βλέμμα στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,61% στις 7.056 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,09% στις 13.195 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,41% στις 6.276 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Alphabet: Κρύος ιδρώτας έλουσε τις αγορές – Ξεπουλάνε οι επενδυτές

Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναδιαμορφώνουν τις θέσεις τους με βάση τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά η μετοχή κέρδισε μόλις κατά 0,3%, ανατρέποντας στο τέλος το αρνητικό της πρόσημο.

Απώλειες 7,7% σημείωσε και η ολλανδική ASMI και 5,4% η Heineken, καθώς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Στο μεταξύ, τη νευρικότητα στις αγορές συντήρησε το γεγονός ότι η ετήσια δήλωση του προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα καθυστερήσει για τις 17 Νοεμβρίου, αφού αρχικά είχε επισπευσθεί για τις 31 Οκτωβρίου. Ο προϋπολογισμός θα περιέχει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο της χώρας για «μείωση των δημόσιων δαπανών σε βιώσιμη βάση, μείωση του χρέους και αποκατάσταση της σταθερότητας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, κατά την οποία αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ θα αναζητηθούν ενδείξεις σχετικά με την πορεία της προς την ποσοτική σύσφιξη, καθώς η ΕΕ οδεύει προς μια πιθανή ύφεση.

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ισοπαλία» μετά τη διελκυστίνδα

Ισοπαλία… έληξε το «ματς» μεταξύ αγοραστών και πωλητών που διεξήχθη σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών, με το ελληνικό χρηματιστήριο να κλείνει σε οριακά αρνητικά εδάφη, με τα πρόσημα σχεδόν μοιρασμένα.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,07% στις 862,76 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 57 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές