Το Project Kuiper, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2019, είναι το σχέδιο της Amazon να δημιουργήσει ένα δίκτυο 3.236 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη για να παρέχει ευρυζωνικό διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Πρόκειται δηλαδή για κάτι αντίστοιχο με το Starlink που έχει ήδη δημιουργήσει η SpaceX του Ίλον Μασκ. Βασικό ορόσημο για το πρόγραμμα ήταν το 2020 όταν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) ουσιαστικά ενέκρινε το συγκεκριμένο δορυφορικό σύστημα Διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης: Σε καλό δρόμο το πρόγραμμα δορυφορικού Internet της Amazon

Προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της να φέρει 3.000 και πλέον δορυφόρους σε τροχιά, η Amazon θα πρέπει να κατασκευάζει έναν έως τρεις δορυφόρους «κάθε μέρα, ίσως και λίγο περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής συσκευών της Amazon, Ντέιβ Λιμπ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post.

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια της Amazon εταιρεία ρομποτικής για αποθήκες

«Πρέπει να δημιουργήσουμε την συγκεκριμένη κατασκευαστική ικανότητα που μοιάζει περισσότερο με την αντίστοιχη των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης ή την αυτοκινητοβιομηχανία και λιγότερο με την παραδοσιακή διαστημική βιομηχανία», είπε ο Λιμπ.

Διαβάστε επίσης: Επαφές Λευκού Οίκου-Μασκ για τη χρήση του Starlink στο Ιράν

Αν και η Amazon δεν έχει πει πότε θα ξεκινήσει η εκστρατεία εκτόξευσης Kuiper, οι κανόνες της FCC απαιτούν από την εταιρεία να αναπτύξει τους μισούς από τους προγραμματισμένους δορυφόρους της εντός έξι ετών – δηλαδή περίπου 1.600 σε τροχιά μέχρι τον Ιούλιο του 2026.

Η Amazon είπε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του Project Kuiper και έχει ήδη μια εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης 219.000 τετραγωνικών ποδιών με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Η τοποθεσία στο Ρέντμοντ έχει αναπτύξει πρωτότυπα και έχει βοηθήσει με την εμπορική παραγωγή δορυφόρων, «αλλά για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για το έργο, πρέπει να λειτουργήσουμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα», έχει ανακοινώσει η Amazon.

Το νέο εργοστάσιο, έκτασης 172.000 τετραγωνικών ποδιών, θα βρίσκεται στην κοντινή πόλη Κέρκλαντ της Ουάσιγκτον. Αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας στην περιοχή, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η πρόσθετη χωρητικότητα του εργοστασίου θα επιτρέψει στην Amazon να εισέλθει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας παραγωγής της, είπε ο Λιμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Big Tech: Νέος πυρετός του χρυσού – Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ο πυρετός του χρυσού καταλαμβάνει τις Big Tech: Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι περισσότεροι παίκτες της Silicon Valley προετοιμάζουν εδώ και χρόνια προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Η κυκλοφορία του ChatGPT σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του αγώνα

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;
Academia |

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;

Ο «παρο­ξυσμός αισιοδοξίας» για την Τεχνητή Νοημοσύνη συνοδεύεται όμως και από έντονους προβληματισμούς για τους όρους, τα όρια και τις επιπτώσεις της ανάθεσης ανθρωπίνων δραστηριοτήτων σε τέτοια συστήματα.