Τίποτα νέο δεν προσέθεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη σήμερα, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να παραμένουν με ήπιες μεταβολές έως το τέλος της συνεδρίασης, αναμένοντας επί της ουσίας τις αποφάσεις της Federal Reserve τις προσεχείς ημέρες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των ταξιδιών να κερδίζει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,66% στις 7.094 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,08% στις 13.253 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,10% στις 6.266 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα, ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 2,7%, παρά τις αναταράξεις στο κυβερνητικό μέτωπο, ενώ ο DAX κέρδισε 8,5% και ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 8,1%.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Στο 9,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο – Στο 10,7% στην ευρωζώνη

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse σημείωσε κέρδη 4,6%, καθώς αποκάλυψε σήμερα ότι “ειδικοί επενδυτές” έχουν δεσμευτεί να αγοράσουν πάνω από 462 εκατομμύρια νέες μετοχές στην τιμή 3,82 ελβετικών φράγκων, καθώς η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η αύξηση κεφαλαίου θα χρηματοδοτήσει μια μαζική επιχειρηματική αναδιοργάνωση στο δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας μετά από μια σειρά σκανδάλων και μεγάλων ζημιών.

Η International Distribution Services – πρώην Royal Mail – είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατά 4,4% μετά την επιβεβαίωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα κατά της ταχυδρομικής εταιρείας σχετικά με τη συμμετοχή της Vesa Equity Investment SARL.

Στον αντίποδα, η Verbund υποχώρησε κατά 2,5% μετά τη μείωση της τιμής-στόχου της αυστριακής εταιρείας κοινής ωφέλειας από την Credit Suisse.

Δείκτης τιμών καταναλωτή

Την ώρα που οι επενδυτές αφομοιώνουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το επιτόκιό της κατά 75 μονάδες βάσης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 10,7%, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Υπενθυμίζεται πως για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 9,9% ενώ βρέθηκε στο 10,9% στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η ανάπτυξη στην ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 2,1% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τέλος, οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας όμως πτώση 0,9% σε ετήσια βάση, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε θετική έκπληξη για τους επενδυτές, καθώς αποτελεί καλό οιωνό για τα στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του τρίτου τριμήνου για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές