Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια στο 5% έως τον Μάρτιο του 2023, δηλαδή 25 μονάδες βάσης πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις, ανέφεραν οικονομολόγοι της  Goldman Sachs.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πέραν του 4,5-4,75% εάν δεν δει «πραγματικές αλλαγές στη συμπεριφορά». Η επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve θα μπορούσε να ρίξει φως στο πόσο καιρό θα τηρήσει τις επιθετικές νομισματικές πολιτικές.

Διαβάστε επίσης – Federal Reserve: Αλλαγή πλεύσης στη νομισματική πολιτική

Η νέα εκτίμηση, αναφέρει ότι οι οικονομολόγοι της Goldman εκτιμούν ότι το ταξίδι προς την αύξηση 5% περιλαμβάνει αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα, 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και 25 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης – Την Τετάρτη ο νέος «χρησμός» της Fed – Τι προβλέπουν οι αναλυτές

Και επικαλούνται τρεις λόγους για τους οποίους η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις και μετά τον Φεβρουάριο: έναν «άβολα υψηλό» πληθωρισμό, την ανάγκη ψύξης της οικονομίας καθώς τελειώνει η δημοσιονομική σύσφιξη και τα εισοδήματα προσαρμόζονται στις τιμές και αποφυγή της πρόωρης χαλάρωσης των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη συνεχή φορά στο τέλος της επόμενης συνεδρίασης πολιτικής της στις 1-2 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή