Στο τέλος «εμφανίστηκαν» οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς μετά από πολύωρη ταλάντευση πλησίον αλλά χαμηλότερα των 870 μονάδων, τελικά κατάφερε να κλείσει και πάλι πάνω από την αντίσταση. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,67% στις 874,04 μονάδες, με τον τζίρο όμως να φτάνει μόλις στα 44 εκατ. ευρώ.

Με τη σημερινή άνοδο το ΧΑ κατάφερε να αναιρέσει την χθεσινή διόρθωση, αναμένοντας παράλληλα και αυτό με τη σειρά του τη συνεδρίαση της Federal Reserve, όπως άλλωστε και όλος ο πλανήτης. Το σημαντικότερο όμως οι επενδυτές αναμένουν να δουν τις προβλέψεις της για τη συνέχεια, ώστε να υπάρξει μια ένδειξη για το πώς μπορεί να κινηθούν οι οικονομίες, αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ειδικά στο τελευταίο, ο συναλλαγματικός κίνδυνος έχει επηρεάσει πολλές επενδυτικές αποφάσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, και κατ’ επέκταση επί ελληνικού, αποτρέποντας πολλά αμερικανικά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν σε τίτλους εκφρασμένους στο υποτιμημένο πλέον ευρώ.

Χαμηλά ο τζίρος

Έτσι, και σήμερα ο τζίρος έμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ένα αγκάθι σε μια αγορά που κατά τα άλλα έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές σε μια χρονιά αναταράξεων. Έτσι, η τάση επί της ουσίας είναι απούσα, με τα μηνύματα που εκπέμπει η αγορά να είναι θολά προς ώρας, παρά το γεγονός ότι έχει καταφέρει να επανέλθει πάνω από τις 870 μονάδες.

Μάλιστα, όπως επαναλαμβάνει και η Trader24, η έλλειψη τζίρου δεν οδηγεί σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, και η ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να κινείται προς τις 890-900 μονάδες αφενός στέκει ακόμα, αφετέρου έχει δικαιολογητική βάση στην καλή συμπεριφορά των περισσοτέρων δεικτοβαρών. Άλλωστε, το ΧΑ έχει διατρέξει ήδη 4 ανοδικές συνεχόμενες εβδομάδες, κάτι που βοηθά στη διατήρηση του momentum, και αναμένουμε την οικονομική ειδησεογραφία για να βρούμε καύσιμα για τη συνέχεια.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Alpha Bank και Coca Cola έκαναν ένα μίνι ράλι στο τέλος, με τις Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Quest να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Τιτάν, ενώ πτωτικά οι Jumbo, Σαράντη, Eurobank, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Λάμδα και ΕΥΔΑΠ βρέθηκαν στο επίκεντρο των πωλητών με απώλειες 1,85% και 1,79% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών