Για «εγκληματική αμέλεια» κατηγορεί τις εταιρείες Cosco και Dport η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), επειδή «μπροστά σε έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα δεν σταματούν καθολικά και προληπτικά τις εργασίες στο λιμάνι θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων εργαζομένων».

Κόπηκαν οι κάβοι πλοίου

«Από χθες το βράδυ είναι σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά», αναφέρει το σωματείο.

Διαβάστε επίσης: Πειραιάς – COSCO: Νέο εργατικό ατύχημα – Λιμενεργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων

«Κατά τη βραδινή βάρδια, χθες τα ξημερώματα, κόπηκαν κάβοι από το πλοίο CMA TITUS με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές όλων. Επίσης υπήρχαν πτώσεις containers και κολόνας φωτισμού, ενώ και γύρω από το λιμάνι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν πολύ έντονα, βάζοντας σε κίνδυνο όποιον ήθελε να προσεγγίσει τον χώρο εργασίας του.

»Αν και στο λιμάνι υπάρχει μετεωρολογικός σταθμός που προβλέπει την σφοδρότητα των φαινομένων, ενώ και στα βασικά μέτρα πρόληψης που εξέδωσε η ίδια η Πολιτική Προστασία στην έκτακτη ενημέρωση ήταν η απομάκρυνση από πυλώνες, μεταλλικά αντικείμενα, μάζες νερού και κυρίως την θάλασσα, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάνε κανονικά για δουλειά», σημειώνει το ΕΝΕΔΕΠ.

Να διακοπεί η λειτουργία του λιμανιού

«Η πραγματική πρόληψη για να μην τεθούν για ακόμα μία φορά σε κίνδυνο οι ζωές μας είναι η διακοπή της λειτουργίας του λιμανιού και όχι να είναι εκεί οι συνάδελφοι μας εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα», καταλήγει το σωματείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα