Όπως σας είχε αποκαλύψει ο ΟΤ την 1η Νοεμβρίου η κοινοπραξία των ExxonMobil– Helleniq Energy (πρώην ΕΛ.ΠΕ) έχει μισθώσει σεισμογραφικό σκάφος για την εκκίνηση των σεισμικών ερευνών εντοπισμού πιθανών στόχων φυσικού αερίου στα θαλάσσια blocks της κοινοπραξίας «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».
Το «Sanco Swift» που χρησιμοποιείται από τη μεγάλη και εξειδικευμένη στις γεωφυσικές έρευνες νορβηγική εταιρεία PGS βρίσκεται από τις 24 Οκτωβρίου στην περιοχή της Κρήτης. Αν και από την ειδική πλατφόρμα «MarineTraffic» καταγράφηκε να κάνει κάποιες διαδρομές στα όρια των δύο παραχωρήσεων, εντούτοις τις τελευταίες μέρες φαίνεται να είναι δεμένο στους Καλούς Λιμένες, νότια του νομού Ηρακλείου.
Όπως πληροφορηθήκαμε και σας το μεταφέρουμε το «Sanco Swift» βρίσκεται σε αναμονή της έκδοσης NAVTEX από την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού…
Διαβάστε επίσης: Έφτασε η ώρα της ExxonMobil για τα κοιτάσματα της Κρήτης
Και όπως επίσης μαθαίνουμε δεν θα αργήσει η έκδοση του… και άρα και η διενέργεια των σεισμικών ερευνών…
Η Deutsche Telekom και τα σενάρια
Φήμες των προηγούμενων ημερών έφεραν, σύμφωνα με τον Μικροοικονομικό του Βήματος, την Deutsche Telekom έτοιμη να αποεπενδύσει από την Ελλάδα, να πουλήσει δηλαδή το 50% της Cosmote που κατέχει, ωθούμενη από μια υποτιθέμενη αλλαγή στρατηγικής παγκοσμίως.
Και επειδή δεν μας φάνηκε πιστευτή η υφέρπουσα και ευρέως διαδιδόμενη φημολογία, απευθυνθήκαμε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote κ. Μιχ. Τσαμάζ και τον ρωτήσαμε αν υπάρχει ψήγμα αληθείας σε όλα αυτά. Απάντησε σχεδόν αυτόματα πως πρόκειται για μυθεύματα που ξεπερνούν και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Εξήγησε δε πως στερούνται λογικής καθώς η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που διευθύνει είναι από τις πιο δυναμικές επενδύσεις της γερμανικής εταιρείας στον κόσμο. Για να μας πείσει μάλιστα ανέφερε ότι η επένδυση στην Ελλάδα αποδίδει στην Deutsche Telekom το ένα τρίτο των ταμειακών διαθεσίμων που εξασφαλίζει εκτός Γερμανίας.
Και αποτελεί την αποδοτικότερη επένδυσή της μετά εκείνη της Αμερικής. Επέμεινε δε ότι το επενδυτικό πλάνο της Cosmote τρέχει εντατικά, οι νέες υπηρεσίες, όπως αυτές των ηλεκτρονικών συναλλαγών, εξελίσσονται ανέλπιστα καλά πέραν πάσης προσδοκίας και οι προοπτικές γενικώς φαντάζουν σπουδαίες. Με άλλα λόγια τα σενάρια αποεπένδυσης δεν στέκουν, είναι παντελώς αβάσιμα…
Η ενημέρωση για την Παγκρήτια και η αναμονή των εφοπλιστών
Την περασμένη εβδομάδα οι νέοι ισχυροί μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας, και συγκεκριμένα οι Τριπολιτσιώτες κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης, κατήλθαν στην Κρήτη όπου συνάντησαν τα στελέχη της διοίκησης που έτρεξε την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ενημερώθηκαν πλήρως από τους κ.κ. Δημόπουλο και Βαρθολομαίο για την πορεία της τράπεζας, για την απορρόφηση της συνεταιριστικής Χανίων και των 12 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα, τα σχέδια εξαγοράς της συνεταιριστικής Σερρών, όπως και για τη στρατηγική ανάπτυξης του πανελλαδικού δικτύου και τον μετασχηματισμό της σε τράπεζα μικρομεσαίων.
Οπως βεβαιώνουν συμμετέχοντες στη συνάντηση, οι δύο εφοπλιστές είχαν πλήρη γνώση των θεμάτων και προβλημάτων, δήλωσαν επενδυτές και αναμένουν την τελική έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος πριν κινήσουν τις όποιες διαδικασίες ανασύνταξης της τράπεζας. Και για αυτό εξεπλάγησαν από τη βιασύνη του Μιχάλη Σάλλα να ζητήσει έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό την αλλαγή διοίκησης.
Οι δύο νέοι ισχυροί μέτοχοι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουν. Θα αναμένουν την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και το πιθανότερο είναι να διεκδικήσουν το εναπομείναν ποσοστό του κ. Σάλλα στην τράπεζα στην περίπτωση που εκείνος θελήσει την αποεπένδυση. Με άλλα λόγια, όλοι τελούν εν αναμονή…
Η πρόταση Αχτσιόγλου για το ιδιωτικό χρέος και…
Διαβάσαμε με προσοχή άρθρο της βουλευτού και πρώην υπουργού Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρύθμιζε το τεράστιο ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων. Ασφαλώς ενδιαφέρουσες οι απόψεις της, οι οποίες προφανώς είναι και η πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει ξανά κυβέρνηση.
Βεβαίως, όταν είσαι αντιπολίτευση μπορείς να υπόσχεσαι ό,τι θέλεις. Τζάμπα είναι οι υποσχέσεις, ειδικά αν αυτές αφορούν σε λεφτά που χρωστούν εκατομμύρια… ψηφοφόροι.
Μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου προτείνει εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη επιχειρήσεων, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, με επί ίσοις όροις συμμετοχή πιστωτών και οφειλετών. Και η αλήθεια είναι ότι τώρα ο εξωδικαστικός δεν λειτουργεί, ούτε 3 στους 10 δεν έχουν μπει.
Σαν δεύτερη πρόταση η πρώην υπουργός επίσης εξωδικαστικό συμβιβασμό και για χρέη φυσικών προσώπων και νοικοκυριών με δεδομένη την προστασία της πρώτης κατοικίας και κρατική επιδότηση για τους ευάλωτους. Αν δεν τα βρίσκουν στον εξωδικαστικό τότε θα προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και αυτή θα ορίζει εξατομικευμένη λύση, όπως με το νόμο Κατσέλη.
Και η τρίτη πρόταση αφορά σε μόνιμη και συνολική ρύθμιση όλων των οφειλών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους. Σταθερές ρυθμίσεις με ευεργετήματα και κίνητρα καθώς και κούρεμα αρχικής οφειλής και 120 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας προτείνει η κ. Αχτσιόγλου.
Η αλήθεια είναι ότι η υπουργός αποφεύγει τις βαρύγδουπες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015. Τότε που υπόσχονταν κατάργηση φόρων, σεισάχθειες και προέτρεπαν τον κόσμο να μην πληρώνει. Πιο ρεαλιστικό σχέδιο για το ιδιωτικό χρέους που έχει ξεπεράσει τα 240 δις και που υπάρχει φόβος να γίνει ακόμη μεγαλύτερο λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της επιβάρυνσης των δανείων.
… τι ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ
Βεβαίως, σκοπίμως ξεχνά η κ. Αχτσιόγλου ότι π.χ. η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις ρυθμίσεις. Με το νόμο Κατσέλη υπήρχαν υποθέσεις που είχαν πάρει δικάσιμο το… 2032 και μετά, άρα για ποια εξατομικευμένη ρύθμιση να μιλήσουμε όταν οι δικαστές δεν μπορούν να ανταποκριθούν;
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας ήρθη ουσιαστικά επί της δικής του διακυβέρνησης, όπως και η δυνατότητα αγοράς κόκκινων δανείων από funds.
Όπως ξεχνά να αναφέρει τον τρόπο που θα γίνεται ο διαχωρισμός των οφειλετών που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν και τον στρατηγικών κακοπληρωτών.
Δεν θα έπρεπε π.χ. να υπάρχει ένας «Τειρεσίας» για τα χρέη, που θα πιστοποιεί και θα αξιολογεί ποιος πραγματικά μπορεί να πληρώσει και ποιος όχι;
Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα βλέπουμε πολλές προτάσεις για τα χρέη των ιδιωτών. Και πολύ φοβούμαστε ότι εξαιτίας αυτών των υποσχέσεων θα σταματήσουν να πληρώνουν και οι συνεπείς γιατί αισθάνονται… κορόιδα βλέποντας άλλους να χρωστούν και να μην υφίστανται συνέπειες.
Η στροφή στην τσέπη και η μάχη του καλαθιού
Στροφή στην καθημερινότητα και επιμονή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την πολιτική σύγκρουση που προκαλούν οι κατηγορίες για τις υποκλοπές. Με απλά λόγια στο Μαξίμου θα ακολουθήσουν τη γνωστή συνταγή: Μέτρα για την τσέπη των πολιτών προκειμένου να φύγει από την επικαιρότητα (αν μπορεί να γίνει αυτό) το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Και το καλάθι του νοικοκυριού είναι αυτό που προέχει τώρα. Γι’ αυτό και θα επιμείνουν στη μάχη του σούπερ μάρκετ με τον Αδωνι Γεωργιάδη να μπαίνει μπροστά.
Αστοχίες, μπερδέματα, γκρίνια από τους καταναλωτές υπάρχει. Αλλωστε, το καλάθι δεν είναι πανάκεια για τον υψηλό πληθωρισμό, εκεί χρειάζονται άλλα μέτρα, όπως ενίσχυση των εισοδημάτων ή μειώσεις φόρων.
Όμως, στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν το θέμα και να συνεχίσουν να το συντηρούν. Και για ουσιαστικούς λόγους, αφού η ακρίβεια στα ράφια είναι πάνω από τις υποκλοπές σε αξιολόγηση, και για επικοινωνιακούς.
Γι’ αυτό από αύριο θα ξεκινήσουν αλλαγές με νέα υπουργική απόφαση που θα διορθώνει τις αρχικές αστοχίες. Π.χ. θα είναι υποχρεωτικές οι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού. Επίσης θα διασφαλίζεται η επάρκεια των προϊόντων διότι παρατηρήθηκαν ελλείψεις και αντικατάστασή τους με άλλα προϊόντα ακριβότερα.
Ακόμη το καλάθι θα μπαίνει σε κεντρικό σημείο του καταστήματος ώστε να είναι διακριτό.
Οι τιμές θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα ενώ ο κ. Γεωργιάδης θα έχει συνάντηση με τις βιομηχανίες τροφίμων για συγκράτηση των τιμών, καθώς και διαρκείς ελέγχους.
Πάντως, στην κυβέρνηση ποντάρουν στην… ελπίδα. Ελπίδα να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός ώστε οι καταναλωτές να «κυνηγούν» τη χαμηλότερη τιμή.
Η καρδιά της παράταξης και οι υποκλοπές
Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση, όπως μας έλεγε στέλεχος του κόμματος; Είναι η αναταραχή που υπάρχει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν στοιχεία για τα πρόσωπα που φέρεται να παρακολουθούνταν (αυτό πρέπει να το βρουν οι αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες), φαίνεται να υπάρχει ζήτημα διάρρηξης της ενότητας του κόμματος.
«Η καχυποψία πλέον είναι διάχυτη. Και όλοι αναρωτιούνται πλέον αν ήταν ή είναι και οι ίδιοι στόχος υποκλοπών. Η ΝΔ είναι κόμμα συμπαγές και άντεξε στα χρόνια διότι κρατούνταν οι ισορροπίες μεταξύ των βαρόνων. Η υπόθεση των υποκλοπών, χτυπάει ακριβώς στην καρδιά της παράταξης», έλεγε η πηγή της στήλης.
Και ήδη κάποιοι σκέφτονται να ζητήσουν την άρση του απορρήτου για τέτοιες υποθέσεις που δηλητηριάζουν την πολιτική.
Κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων
Οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει στις τράπεζες η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, θα φέρει νέες ανατροπές. Επώδυνες ορισμένες φορές, αλλά αναγκαίες. Μαθαίνουμε λοιπόν αρμοδίως ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε κλείσιμο καταστημάτων και προγράμματα εθελούσιας εξόδου από κάποιες από τις τράπεζες.
Όπως έλεγαν στη στήλη τραπεζικά στελέχη, «υπάρχουν υποκαταστήματα που υπολειτουργούν ακριβώς γιατί δεν έχουν πια πελάτες με φυσική παρουσία ή είναι ελάχιστες οι επισκέψεις, κυρίως συνταξιούχων. Εκεί πρέπει να υπάρξει παρέμβαση».
Ακόμη και η μείωση του ωραρίου στο οποίο μπορούν οι πελάτες να επισκέπτονται υποκαταστήματα, συντείνει στην κατεύθυνση της μείωσης της φυσικής παρουσίας.
Η Πειραιώς έχει προχωρήσει στην εθελούσια έξοδο τουλάχιστον 450 εργαζόμενων και περιμένει κι άλλους αφού το σχέδιό της είναι να μειώσει το προσωπικό κατά 1.800 άτομα έως το 2025.
Περί τους 500 υπαλλήλους θέλει να μειώσει το προσωπικό της η Εθνική ενώ Alpha Bank και Eurobank έχουν ήδη κάνει τις κινήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια και έχουν πιάσει τους στόχους.
Ακόμη και η Attica Bank μαθαίνουμε θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων της.
Ψηφιακές τράπεζες και FinTech
Οι τράπεζες γίνονται ψηφιακές, άλλωστε και οι ίδιοι οι πελάτες, πλην των μεγάλων σε ηλικία, επιλέγουν όλο και περισσότερο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Είτε είναι τα phygital της Eurobank, είτε τα e-branches της Πειραιώς είτε τα i-bank stories η στροφή είναι φανερή. Και θα γίνει ακόμη πιο φανερή καθώς τα σημερινά υποκαταστήματα θα έχουν περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο, θα προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για επενδύσεις, δάνεια κ.λπ.
Μην ξεχνάμε επίσης την απόφαση της Πειραιώς να φτιάξει με την Natech και να πάρει άδεια για ανεξάρτητη ψηφιακή τράπεζα στην οποία πελάτες θα είναι αρχικά οι 1,5 εκατομμύριο που σήμερα κάνουν μόνο ψηφιακές συναλλαγές.
Το FinTech ή αλλιώς Financial Technology έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και θα είναι το μέλλον στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Σε πρόσφατη ομιλία του ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μίλησε για τα οφέλη αλλά και για τους κινδύνους που υπάρχουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση, ειδικά από τη στιγμή που μπαίνουν στη ζωή μας και τα ψηφιακά νομίσματα.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ESRB – ΕΣΣΚ) στην έκθεσή του “Mitigating systemic cyber risk” (2022) τόνισε εύστοχα ότι το τοπίο κινδύνων στον κυβερνοχώρο εξελίσσεται διαρκώς, οι επιθέσεις γίνονται όλο και πιο σύνθετες και οι πιθανοί στόχοι συχνά δεν περιορίζονται σε έναν μόνο τομέα ή σε μία μόνο χώρα. Επί του παρόντος, οι αρμόδιες αρχές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων του ΕΣΣΚ, του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) και του ΔΝΤ, διερευνούν την έννοια του «συστημικού κινδύνου στον κυβερνοχώρο» ως πιθανής απειλής για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η οικοδόμηση ανθεκτικότητας απέναντι σε κυβερνοαπειλές, η συνεργατική επίβλεψη και τα πλαίσια διαχείρισης κρίσεων αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για τις αρχές εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος παγκοσμίως», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.
Το μεγάλο στοίχημα της
Με θυμηδία, αλλά και οργή, αντιμετώπισε ο εμπορικός κόσμος την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων μια Κυριακή του Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε λόγος. Αρχικά ήταν να ανοίξουν χθες, αλλά η «Εύα» μετέθεσε το άνοιγμα για την επόμενη Κυριακή. Οι έμποροι, με τους οποίους μίλησε η στήλη, τονίζουν ότι είναι δώρο άδωρο μια τέτοια απόφαση αφού δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις και οι καταναλωτές δεν δείχνουν πρόθυμοι να σπεύσουν να αγοράσουν προϊόντα.
Ειδικά από τη στιγμή που σε λίγες ημέρες έρχεται η Black Friday αλλά και η Cyber Monday.
Στη στήλη, έλεγαν καταστηματάρχες, ότι η ανοικτή Κυριακή δεν θα φέρει αύξηση του τζίρου, σε αντίθεση με την Black Friday η οποία φέτος θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου. Εκεί ρίχνουν όλο το βάρος τους τα καταστήματα, ετοιμάζοντας γενναίες εκπτώσεις και προσφορές, προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές.
Η ελπίδα αυξάνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φέτος ενδιάμεσες εκπτώσεις, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι καταναλωτές να κρατάνε τα λεφτά τους για την 25η Νοεμβρίου. Πάντως, όπως όλα στην Ελλάδα γίνονται στραβά, έτσι και ο ξενόφερτος θεσμός πάει να «στραβώσει», να απαξιωθεί. Ενώ δηλαδή θα μπορούσε να είναι μια ημέρα πραγματικών προσφορών και υψηλού τζίρου, πολλά καταστήματα στήνουν επικοινωνιακές καμπάνιες για μία… εβδομάδα με αποτέλεσμα η Black Friday και αντίστοιχα η Cyber Monday να διαρκούν 7 και πλέον ημέρες και να αποδυναμώνεται ο θεσμός.
Πάντως, οι καταναλωτές είναι πιο εξοικειωμένοι πλέον με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και γι’ αυτό αναμένεται αύξηση του τζίρου. Θυμίζουμε ότι πέρυσι στην Black Friday καταγράφηκε αύξηση 300% στις ηλεκτρονικές αγορές, σε σύγκριση με μια συνηθισμένη Παρασκευή.
Latest News
Στον πάγο και πάλι οι τράπεζες, τα 13 λεπτά του Πατέλη, το αποτύπωμα Κοντόπουλου, οι μνήμες Τζαννετάκη, τι ετοιμάζει η Lavipharm, η πρόταση Καλαντώνη, το deep value play της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από Δευτέρα οι αποφάσεις για ΔΕΠΑ
Παίζοντας με τις τάπες…
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη, η σφήνα Πολίτη, «καίει» εκατ. η Hellenic Train, παρασκήνιο για Elpedison, το triple της Helleniq Energy, η άγνωστη «πληγή» του λιανεμπορίου
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη
Το βιβλίο του Πατέλη, τραπεζική υπομονή μέχρι την Κυριακή, το ράλι της Helleniq Energy, το billion της Attica Bank, ο αγοραστής του Κορασίδη, ο «θησαυρός» στους φούρνους
Λίγη θεωρία
Στην αναμονή ο Αγ. Βασίλης για το ΧΑ, τα σενάρια για τράπεζες, το timing της Νέας Υόρκης, τα χιλιόμετρα του Πιτσιλή, το δείπνο στην Ακρόπολη, «σιγή ασυρμάτου» για Elpedison
Στην αναμονή
Κυβέρνηση από το… παρελθόν, το «Άγιο Δισκοπότηρο» των long του ΧΑ, τα deals που έρχονται, τα προβλήματα του Fourlis, το «θέατρο» του ΟΠΕΚΕΠΕ και η Stoli
Το όριο
Η γραμμή «Μαζινό» των αγορών, η «προσγείωση» Piccoli στην Αθήνα, το κλειστό meeting των επιχειρηματιών, το αδιέξοδο της Energean, οι Κινέζοι στο Golden Hall, οι έλεγχοι στα κρεατικά
Καμία ανησυχία (;) από το μέτωπο
Τα «στραβά μάτια» των τραπεζών, το αυτονόητο από τη Βρεττού, το στοίχημα της Θεσσαλίας, «Ενοικιάζεται» στην Κλαυθμώνος, το game της Edison, τι ετοιμάζουν οι Γερμανοί στην… Κω;
Τα αυτονόητα
Όλο το παρασκήνιο στο ΟΤ FORUM, τα «βελάκια» της κυβέρνησης στις τράπεζες, το «μυαλό» του Γκούμα στην Motor Oil, οι «συμμαθητές» των επενδύσεων, η είδηση από την BofA
Δεύτερη ημέρα στο ΟΤ FORUM
Όλο το παρασκήνιο στο ΟΤ FORUM, ο gentleman Στουρνάρας, το unfair του Μητσοτάκη, το ξέσπασμα των τραπεζών και η ρελάνς Ανδρουλάκη, τα μέτωπα Θεοδωρικάκου, ο “Αθηναίος” της ΕΣΕΕ
Στο Μικρό Χρηματιστήριο
«Ελλάδα 2030» στο 4ο OT FORUM, τα «μονά – ζυγά» και τα αυτογκόλ του πρωθυπουργού, τα στοιχήματα για FTSE 25, τα συμβόλαια της Intralot, το bid των Ιταλών για Elpedison
«Ελλάδα 2030»