Υποχώρησαν οι παραδόσεις αεροσκαφών της Boeing τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, καθώς ένα ελάττωμα στην άτρακτο του best seller μοντέλου της εταιρείας, 737 Max, καθυστέρησε τις παραδόσεις νέων αεροπλάνων.

Η Boeing παρέδωσε συνολικά 35 αεροπλάνα τον Οκτώβριο, από 51 τον Σεπτέμβριο. Από αυτά, τα 22 ήταν 737 Max.

Ο αμερικανικός κατασκευαστής αεροσκαφών με έδρα τη Βιρτζίνια είχε ανακοινώσει στους επενδυτές ότι το ελάττωμα θα επηρεάσει τους αριθμούς παράδοσης για τον συγκεκριμένο μήνα.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ – Βoeing: Ελλιπή βρέθηκαν τα έγγραφα πιστοποίησης του 737 MAX 7

«Θα ανακάμψουμε γρήγορα»

«Θα ανακάμψουμε γρήγορα», εκτίμησε πάντως ο Stan Deal, διευθύνων σύμβουλος της μονάδας εμπορικών αεροπλάνων της Boeing, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης επενδυτών την περασμένη εβδομάδα. «Μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των παραδόσεων και θα ανακάμψουμε στο τέλος του έτους, αλλά αυτή η αρνητική εξέλιξη που πρέπει να διαχειριστούμε είχε αντίκτυπο».

Διαβάστε επίσης – Boeing: Αυξάνονται οι παραδόσεις αεροσκαφών τον Σεπτέμβριο

Η Boeing κατασκευάζει περίπου 31 από τα «737» αεροσκάφη της σε έναν μήνα. Την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι αναμένει να παραδώσει 400 έως και 450 αεροσκάφη 737 το επόμενο έτος, από περίπου 375 αεροσκάφη που προβλέπει για φέτος.

Η εταιρεία κατέγραψε 122 παραγγελίες για το 737 Max αεροπλάνο της τον Οκτώβριο από αερομεταφορείς, όπως η Alaska Airlines και η International Consolidated Airlines, μητρική της British Airways.

Προβλήματα

Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού εμπόδισαν τον κατασκευαστή να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή, ένα ζήτημα που έπληξε και την ανταγωνιστική Airbus, καθώς οι ταξιδιώτες επιστρέφουν μαζικά.

Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών από την Boeing είναι η JetBlue και η United.

Η Boeing παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο ανάκαμψης για επενδυτές και αναλυτές που προβλέπει επιστροφή σε ετήσιες πωλήσεις περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Dave Calhoun είπε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα νέο αεροπλάνο, αλλά όχι μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, καθώς οι εξελίξεις στην τεχνολογία των κινητήρων δεν δικαιολογούν ακόμη αρκετή μείωση καυσίμου για να προσελκύσουν αγοραστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας