Σε ανοδική αναθεώρηση των στόχο της για τον αριθμό των επιβατών, προχωρεί η Ryanair Holdings Plc, υποβαθμίζοντας παράλληλα τον πιθανό αντίκτυπο μιας ύφεσης στην ζήτηση για ταξίδια.

Η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης εκτιμά ότι θα μεταφέρει 168 εκατομμύρια άτομα το έτος που λήγει τον Μάρτιο, από 166,5 εκατομμύρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Ανέφερε επίσης, ότι τα κέρδη θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η αεροπορική εταιρεία εκτίμησε ότι οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης των οικονομιών και των υψηλότερων λογαριασμών των νοικοκυριών στο επιχειρηματικό της μοντέλο είναι υπερβολικές.

Διαβάστε επίσης: Ryanair: Οι υψηλές χρεώσεις και η αλλαγή στην αεροπορική αγορά

Όπως Aldi και Lidl

Προέβλεψε ότι οι άνθρωποι θα συναλλάσσονται με τους χαμηλότερους διαθέσιμους αεροπορικούς ναύλους αντί να εγκαταλείψουν τις διακοπές τους, συγκρίνοντας τις δραστηριότητές της με αυτές της Aldi και της Lidl.

«Τα Χριστούγεννα φαίνονται πολύ δυνατά, το επόμενο Πάσχα, ήδη το επόμενο καλοκαίρι φαίνονται δυνατά για κρατήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary στο Bloomberg TV.

«Αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι ότι αυτή τη φορά νομίζω ότι μπαίνουμε σε ύφεση με πλήρη απασχόληση. Οι άνθρωποι φαίνεται να ξοδεύουν και σίγουρα ταξιδεύουν».

Ισχυρή κερδοφορία

Η Ryanair ανακοίνωσε κέρδη 1,37 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο εξάμηνο μετά το καλοκαίρι, ανακάμπτοντας από ζημίες 48 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο είπε ότι θα προσφέρει 10% περισσότερες θέσεις αυτόν τον χειμώνα από ό,τι πριν από την Covid.

Ενώ ο O’Leary εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τις προοπτικές ζήτησης, είπε ότι είναι λιγότερο σίγουρος για την ικανότητα της Boeing Co. να παραδώσει τα 51 737 Max jets που αναμένονται για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς εμπόδια προμηθευτών καθυστερούν τις παραδόσεις.

«Ανησυχώ», είπε. «Υπάρχει πραγματική αμφιβολία για το αν θα πάρουμε τα τελευταία πέντε ή 10 από αυτά τα αεροσκάφη εγκαίρως για την αιχμή Ιουνίου-Ιουλίου-Αύγουστου. Πραγματικά δεν θα μάθουμε μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο».

Η εταιρεία σχεδιάζει να αποπληρώσει χρέος ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγει τους επόμενους 18 μήνες από τις «πολύ ισχυρές ταμειακές ροές» της, δήλωσε ο Chief Financial Officer Neil Sorahan σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή