Στην πώληση 19,5 εκατομμυρίων μετοχών της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,  Ίλον Μασκ, Την Τρίτη μερικές ημέρες αφότου ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισ. δολ..

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είχε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μετά την πώληση μέρους του μεριδίου του στην Tesla και θα χρειαζόταν να συγκεντρώσει επιπλέον 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με το Twitter, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Διαβάστε επίσης – Εργασιακή κουλτούρα «24/7» φέρνει στο Twitter o Μασκ – Σαρωτικές αλλαγές

Σημειώνεται πάντως ότι ο Μασκ είχε υποστηρίξει νωρίτερα ότι δεν θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω πωλήσεις μετά την ολοκλήρωση της πώλησης μετοχών τον Απρίλιο και τον Αύγουστο.

Η Tesla έχει χάσει σχεδόν τη μισή χρηματιστηριακή της αξία και η καθαρή περιουσία του Μασκ μειώθηκε κατά 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που υπέβαλε προσφορά για το Twitter τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης – «Τέρμα το γκάζι» για την Tesla παρά τους φόβους για παγκόσμια ύφεση

Δραστικές αλλαγές

Ο Μασκ ανέλαβε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από λίγες ημέρες και έχει λάβει δραστικά μέτρα, όπως η απόλυση του μισού προσωπικού και ένα σχέδιο χρέωσης για τα μπλε σημάδια επαλήθευσης.

Ο Μασκ δεσμεύτηκε να παράσχει 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και χρέη για την εξαγορά, η οποία κάλυπτε το τίμημα των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το κόστος κλεισίματος. Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley και της Bank of America Corp , δεσμεύτηκαν να παρέχουν 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση χρέους.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε προσπαθήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία τον Μάιο, ισχυριζόμενος ότι το Twitter υποτίμησε τον αριθμό των λογαριασμών bot και spam στην πλατφόρμα. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά αγωγών μεταξύ των δύο μερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία