Εβδομάδα κλιματικής ουδετερότητας διοργανώνουν ο δήμος Ιωαννιτών και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με αφορμή την πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα του 2030.

Στο πλαίσιο των δράσεων, από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου, προγραμματίζονται συναντήσεις με όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του Κλιματικού Συμφώνου προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας του 2030.

Διαβάστε επίσης: Μικρά νησιωτικά έθνη ζητούν από τις Big Oil να πληρώσουν την καταστροφή

Συγκεκριμένα οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Δευτέρα 14/11/2022 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών με τις Υπηρεσίες του Δήμου και τα Νομικά του Πρόσωπα
  • και την Παρασκευή 18/11/2022 στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτρης Χατζής» με Φορείς της πόλης
  • Ενώ θα υπάρξουν και διμερείς συναντήσεις την Πέμπτη 17/11/2022, το Σάββατο 19/11/2022 και την Κυριακή 20/11/2022

Όπως τονίζεται, προγραμματίζονται δράσεις για τη διαμόρφωση ενεργειακής και κλιματικής συνείδησης που απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

Α. Ενεργειακό διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης, με θεματικούς  άξονες το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής, τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα, τα έξυπνα σπίτια και την ηλεκτροκίνηση. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Β. Ενεργειακές δράσεις για τους μαθητές των σχολείων της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης με  επισκέψεις:

  • Την Παρασκευή 18/11/2022 στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη θέση «Λούρος»
  • Τη Δευτέρα 21/11/2022 στον αιολικό σταθμό στη θέση «Κασιδιάρης»
  • Την Τρίτη 22/11/2022 στον φωτοβολταϊκό σταθμό στη θέση «Βάλτος Ραγίου» (Θεσπρωτία)

Κεντρική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2002, στις 6 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής».

Μετά τους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Ιωάννινων, Μωυσή Ελισάφ και το μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ομ. Καθηγητή και τ. Αντιπρύτανη ΕΜΠ, Δημήτρη Παπαντώνη, θα ακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες από την Αντιδήμαρχο Βιέννης 2010-2019 και μέλος του Επιτροπής «100 Κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 από και προς τους πολίτες», Μαρία Βασιλάκου, το μέλος του Επιτροπής «100 Κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 από και προς τους πολίτες», Χρύση Νικολαΐδη, τον ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο, Θάνο Βλαστό, τον δικηγόρο (Δίκαιο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας), Κωνσταντίνο Καρατσώλη, τον Δρ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, Ειδικό Επιστήμονα, Δ/ντη του Γραφείου Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Διονύση Παπαχρήστου και εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών.

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών:

Το πρόγραμμα όλων των δράσεων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green