Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αποεπένδυσης από ώριμες παραχωρήσεις καθώς και από μη βασικά περιουσιακά στοιχεία έφτασε ο όμιλος AVAX, στο πλαίσιο του σχεδίου που είχε ανακοινώσει την περασμένη άνοιξη η διοίκηση.

Ο όμιλος επιβεβαιώνει την πώληση της συμμετοχής του στη Γέφυρα Α.Ε., την παραχωρησιούχο εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Το ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της είναι 20,5%, ενώ πρώτο δικαίωμα απόκτησης έχουν οι άλλοι δύο εταίροι της παραχώρησης. Πρόκειται για τη Vinci 57,45% και την Άκτωρ Παραχωρήσεις 22,02%. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η διαδικασία πώλησης θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του μήνα.

Πηγές της εταιρείας τονίζουν πως με την πώληση της συμμετοχής στη Γέφυρα Α.Ε. ολοκληρώνεται η αποεπένδυση της AVAX από σειρά assets. Υπενθυμίζεται ότι τέτοια είναι η μεταβίβαση του ΣΔΙΤ των 10 σχολείων στην Premia ΑΕΕΑΠ τον περσινό Οκτώβριο έναντι 8 εκ. ευρώ, η πώληση του κτιριακού συγκροτήματος γραφείων του ομίλου στο Μαρούσι προς την Trastor ΑΕΕΑΠ τον Μάιο του 2020 έναντι 34 εκ. ευρώ και την πώληση στις αρχές του καλοκαιριού του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ της Volterra στη ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth
Επιχειρήσεις |

Νίκος Καραμούζης: Με τριπλή εξαγορά «μπαίνει» στο ελαιόλαδο – Επένδυση 10 εκατ. ευρώ με την Inspiring Earth

Έναν νέο ισχυρό όμιλο στο ελαιόλαδο δημιουργούν οι SMERemediumCap και Inspiring Earth εξαγοράζοντας τις εταιρείες Λατζιμάς, Έλαια Σητείας-LASITIA και Olympian Green International

Βρεττού – Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα για τον 5ο τραπεζικό πόλο
Επιχειρήσεις |

Το χρονοδιάγραμμα της Attica Bank για τον πέμπτο τραπεζικό πόλο

Μετά το επίσημο χρίσμα της DBRS Morningstar, που «κατεβάζει» τις εκτιμώμενες ζημιές από τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στα 400 εκατ. ευρώ για την Attica Bank, ο δρόμος είναι ανοιχτός για τα επόμενα βήματα