Η «χυμώδης» σταρ της κάντρι μουσικής και πλέον φιλάνθρωπος, Ντόλι Πάρτον έλαβε το βραβείο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων «Bezos Courage & Civility Award», το οποίο απονέμεται από τον ιδρυτή της Amazon.com, δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος,  σε ηγέτες που « επιδιώκουν λύσεις με θάρρος και ευγένεια».

Ο Μπέζος, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικών πυραύλων Blue Origin, ανακοίνωσε το βραβείο την Παρασκευή μαζί με την επί χρόνια σύντροφό του, την παρουσιάστρια ειδήσεων Λόρεν Σάντσες.

Φιλανθρωπία

Η Σάντσες έγραψε  στο Instagram ότι η Πάρτον είναι «μια γυναίκα που δίνει με την καρδιά της και οδηγεί με αγάπη και συμπόνια σε κάθε πτυχή της δουλειάς της».

«Ανυπομονούμε να δούμε όλα τα καλά που πρόκειται να κάνετε με αυτό το βραβείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Πάρτον, σε ένα βίντεο κλιπ της τελετής που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, είπε: «Ουάου! Είπες 100 εκατομμύρια δολάρια;»

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέση να βοηθήσουν πρέπει να βάλουν τα χρήματά τους εκεί που είναι η καρδιά τους. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα», υπογράμμισε.

H 76χρονη πλέον Ντόλι Πάρτον, της οποίας τα τραγούδια περιλαμβάνουν τα “I Will Always Love You”, “Jolene” και πολλές άλλες επιτυχίες, έχει έντονη φιλανθρωπική δράση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Επίσης, προ ημερών εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, και έχει ιδρύσει μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων συμπεριλαμβανομένου του Dollywood Foundation, το οποίο επικεντρώνεται στην εκπαίδευση καθώς και στην ανακούφιση από τη φτώχεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι