Ο Τζεφ Μπέζος, ο άνθρωπος που πουλά τα πάντα, λέει στους αγοραστές να σταματήσουν να αγοράζουν τα πάντα. Ο ιδρυτής του Amazon.com προειδοποίησε τους καταναλωτές σε συνέντευξή του στο CNN να βάλουν φρένο σε μεγάλες ακριβές αγορές όπως τηλεοράσεις και αυτοκίνητα και να εξοικονομήσουν λίγη πόρους για να αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο Μπέζος, ο οποίος έχτισε μια εταιρεία 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων με ευκολία, παρέχει οικονομικές συμβουλές που απειλούν τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Εξάλλου, η επερχόμενη περίοδος των διακοπών είναι η πιο σημαντική για τους λιανοπωλητές, καθώς αντιπροσωπεύει το 30% ή περισσότερο των εσόδων σε εταιρείες όπως η Target και η Macy’s.

Η συμβουλή του Μπέζος μπορεί να είναι λιγότερο αυτοκαταστροφική από όσο ακούγεται. Το παιχνίδι της Amazon δεν είναι απαραίτητα να κάνει τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα από αυτά που κερδίζουν, αλλά να τους κάνει να ξοδεύουν τα περισσότερα από αυτά στην Amazon.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μόνο το 14,5% των συνολικών λιανικών πωλήσεων αξίας περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες αμιγούς ηλεκτρονικού εμπορίου που δεν έχουν καταστήματα αντιπροσώπευαν το 8% των λιανικών πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με 5,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, εκτιμά η UBS. Εν ολίγοις, η Amazon μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και όταν το λιανικό εμπόριο δεν το κάνει, πράγμα που σημαίνει ότι ο Μπέζος ο δισεκατομμυριούχος μπορεί να αντέχει οικονομικά να είναι «η απίθανη φωνή της φειδωλότητας».

REUTERS BREAKINGVIEWS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners