Οι αξιωματούχοι του Κατάρ σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τελικά την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανατρέποντας επί της ουσίας την απόφαση να επιτραπεί στην Anheuser-Busch InBev NV να πουλά την μπύρα Budweiser.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η απόφαση αυτή πιθανότατα θα οδηγήσει στη μετακίνηση σημείων που σερβίρουν αλκοόλ πιο μακριά από τα γήπεδα.

Διαβάστε επίσης – Παγκόσμιο Κύπελλο: Σε τεντωμένο σχοινί η Budweiser στο Κατάρ

Η απόφαση να απαγορευτούν οι πωλήσεις αλκοόλ στα γήπεδα, αποτελεί στροφή από την προηγούμενη θέση που είχε υιοθετήσει του Κατάρ. Η Ανώτατη Επιτροπή για την Παράδοση και την Κληρονομιά είχε υποσχεθεί ότι το αλκοόλ θα είναι διαθέσιμο σε καθορισμένες «ζώνες φιλάθλων» έξω από στάδια και άλλους χώρους φιλοξενίας.

Με αφορμή τη διοργάνωση του τουρνουά, το Κατάρ έχει βρεθεί πολλές στο στόχαστρο για μια σειρά από γεγονότα, από τις αλλαγές στο πρόγραμμα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, μέχρι  τον τρόπο μεταχείρισης των μεταναστών εργαζομένων.

Περισσότερες δυσκολίες αναμένεται να ανακύψουν, μόλις οι φίλαθλοι φτάσουν στη χώρα και βρεθούν αντιμέτωποι με τοπικούς κανόνες, όπως οι ενδυματολογικοί κώδικες που απαιτούν από άνδρες και γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους από τους ώμους μέχρι τα γόνατα σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Η διαθεσιμότητα του αλκοόλ ήταν ένα ιδιαίτερο σημείο, στο οποίο εστιάστηκε η κριτική, μετά την απόφαση της FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος  στο Κατάρ.

Το Κατάρ απαγορεύει τις πωλήσεις αλκοόλ σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια που δεν σχετίζονται με ξενοδοχεία ή θέρετρα υψηλής ποιότητας. Με την άδεια του εργοδότη, οι αλλοδαποί κάτοικοι μπορούν επίσης να αγοράσουν μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, μπύρας και κρασιού για οικιακή κατανάλωση από μια ενιαία αποθήκη της Qatar Airways στα περίχωρα της Ντόχα.

Η FIFA και η εταιρεία κατασκευής Budweiser AB Inbev, οι οποίες συνεργάζονται από το 1986, πιέζουν για περισσότερες παραχωρήσεις. Είχαν επιτυχία στο παρελθόν — η Βραζιλία ψήφισε το λεγόμενο Budweiser Bill για να ανατρέψει τους τοπικούς νόμους που απαγόρευαν την μπύρα στα στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι