Την απαγόρευση χρήσης των λεγόμενων privacy coins ή νομισμάτων απορρήτου, σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με τροπολογίες στους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα εν λόγω κρυπτονομίσματα προστατεύουν, δυνητικά, την αναγνώριση πληροφοριών σχετικών με τον κάτοχό τους, χρησιμοποιώντας μια σειρά κρυπτογραφικών τεχνικών. Τα νομίσματα απορρήτου μπορεί να είναι δημοφιλή για ransomware και άλλες παράνομες χρήσεις και έχουν υποστεί αυξημένο έλεγχο από νομοθετικές αρχές και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο νέος σωτήρας των crypto – Το αινιγματικό tweet και το Deja Vu

Τα κρυπτονομίσματα όπως το Monero (XMR) και το Dash (DASH) χρησιμοποιούν διάφορες κρυπτογραφικές τεχνικές για να αποκρύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές και να προστατεύσουν τους χρήστες από τα αδιάκριτα βλέμματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να απαγορεύσει στις τράπεζες και τους παρόχους κρυπτογράφησης να συναλλάσσονται με αυτά, βάσει ενός νομοσχεδίου που διέρρευσε και δημοσίευσε η CoinDesk.

Το… τελευταίο καρφί

Τα σχέδια αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα αντιπροσωπεύουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των ανώνυμων μέσων πληρωμής μετά από τους σκληρούς νέους κανόνες που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι. «Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων θα απαγορεύεται να διατηρούν …κέρματα που ενισχύουν την ανωνυμία», ανέφερε το σχετικό νομοθετικό σχέδιο, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου.

Ένας διπλωμάτης της ΕΕ τόνισε ότι το μέτρο αποσκοπεί στην αποφυγή του κινδύνου που απορρέει από περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αποφυγή της ιχνηλασιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το νομοθετικό σχέδιο, οι πάροχοι περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης θα είναι υποχρεωμένοι να επαληθεύουν την ταυτότητα των πελατών ακόμη και για περιστασιακές συναλλαγές κάτω των 1.000 ευρώ και να διερευνούν τη φύση και τον σκοπό της επιχείρησης για μεγαλύτερες πληρωμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto