Οι εισαγωγές στα λιμάνια του Λος Αντζελες και του Λονγκ Μπιτς συνέχισαν να μειώνονται τον Οκτώβριο, καταγράφοντας πτώση 28% και 23,7%, αντίστοιχα, από την περυσινή περίοδο.

Το Λος Αντζελες είχε τον χειρότερο Οκτώβριο στις εισαγωγές τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ για το Λονγκ Μπιτς ο Οκτώβριος ήταν ο πιο αδύναμος από το 2012. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα, οι εισαγωγές μειώθηκαν 8,6% και 0,1%, αντίστοιχα, αλλά παραμένουν αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: Τρία ελληνικά λιμάνια στο top 5 της Ευρώπης [Πίνακες]

Η τελευταία έκθεση της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι εισαγωγές στα μεγάλα αμερικανικά λιμάνια σημείωσαν πτώση περίπου 8,5% τον Οκτώβριο.

Προϊόντα «μαϊμού»

Στο μεταξύ, μπορεί οι εισαγωγές να σημείωσαν πτώση, ωστόσο η Υπηρεσία Τελωνείων των ΗΠΑ στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς κατέγραψε νέο ρεκόρ στην κατάσχεση «μαϊμού» προϊόντων κατέγραψε για το 2022. Σε εθνικό επίπεδο οι κατασχέσεις αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 152%, με τις αρχές να προειδοποιούν τους καταναλωτές για τους κινδύνους των απομιμήσεων που πωλούνται από παράνομες πηγές μέσω του διαδικτύου.

Ο διευθυντής των λιμενικών αρχών Ντόναλντ Κούσερ ανακοίνωσε το ρεκόρ παραποιημένων προϊόντων που κατασχέθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο και η αξία τους έφτασε το 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο ρεκόρ, που επιτεύχθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτεί αύξηση 38% σε σχέση με το 2021. Ο Κούσερ είπε ότι τα προϊόντα «μαϊμού» περιλαμβάνουν ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, πορτοφόλια, υποδήματα, ρολόγια, κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Προϊόντα 3,3 δισ. σε εθνικό επίπεδο

Η Υπηρεσία Τελωνείων σε εθνικό επίπεδο αναφέρει αύξηση 152%, σε ετήσια βάση, με περισσότερες από 27.000 κατασχέσεις, εκτιμώμενης τιμή λιανικής τιμής πάνω από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρουσιάζοντας δείγμα των εμπορευμάτων που κατασχέθηκαν στα συγκεκριμένα λιμάνια, τονίστηκε ότι τα πλαστά ρούχα, υποδήματα και τσάντες είναι συχνά κατώτερης ποιότητας και μπορεί να έχουν κακή ή ανομοιόμορφη ραφή, εύθραυστα υφάσματα και λογότυπα ακατάλληλου μεγέθους ή σχεδιασμού. Το ξεφλούδισμα των ετικετών, το μελάνι χαμηλής ποιότητας ή τα σφάλματα εκτύπωσης στη συσκευασία είναι επίσης σημάδια ότι τα προϊόντα μπορεί να μην είναι νόμιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια