Τις νομικές ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν από κοινού εξετάζουν οι επτά χώρες, τους ποδοσφαιριστές των οποίων η FIFA εμπόδισε να φορέσουν περιβραχιόνια με το σύνθημα «one love», υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στο μουντιάλ του Κατάρ.

Η Αγγλία, η Ουαλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Γερμανία και η Δανία δήλωσαν ότι υποχώρησαν από τα σχέδιά τους να κάνουν χρήση του περιβραχιόνιου μετά τις πιέσεις της FIFA, η οποία απείλησε να καταδικάσει όποιον παίκτη φορούσε το εν λόγω περιβραχιόνιο.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ Κατάρ: Κάνει πίσω η Γερμανία για το περιβραχιόνιο «One Love» – Καταγγέλλει την FIFA

Ως εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας, οι παίκτες της Γερμανίας κάλυψαν συμβολικά τα στόματά τους με τα χέρια τους, σε μια συμβολική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια ομαδικής φωτογραφίας πριν από τον αγώνα με την Ιαπωνία, όπου η ευρωπαϊκή ομάδα έχασε με 2-1.

«Στηρίζουμε στο 100% το OneLove»

«Εξετάζουμε από κοινού τη νομική μας θέση. Στηρίζουμε στο 100% το ‘OneLove’ και το μήνυμά του. Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε την ομώνυμη εκστρατεία εντός και εκτός συνόρων», ανέφερε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ και οι διοργανωτές του τουρνουά της χώρας έχουν προειδοποιήσει τους επισκέπτες κατά των δημόσιων εκδηλώσεων αγάπης.

Αλλά δήλωσαν επίσης ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την καταγωγή τους, είναι ευπρόσδεκτοι στη διοργάνωση που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport