Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου, με τον μαύρο χρυσό να φθάνει στα χαμηλά επίπεδα διμήνου, καθώς το επίπεδο του πλαφόν που εξετάζει η G7 για την τιμή του ρωσικού πετρελαίου δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με το πόσο θα περιορίσει την προσφορά.

Μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης και η αύξηση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα άσκησαν πίεση στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Σταμάτησαν οι συνομιλίες για το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent σημείωναν πτώση 77 σεντς ή 0,9% στα 84,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 36 σεντς ή 0,5% στα 77,58 δολάρια. Και οι δύο δείκτες έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3% την Τετάρτη.

Η G7 εξετάζει το πλαφόν  για το ρωσικό θαλάσσιο πετρέλαιο να διαμορφωθεί στα 65-70 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν καταλήξει σε μια τιμή.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να προμηθεύσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χώρες που υποστηρίζουν το ανώτατο όριο, αλλά θα λάβει την τελική απόφαση μόλις αναλύσει τα στοιχεία.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι η τρέχουσα τιμή των ρωσικών εξαγωγών είναι κάτω από το προτεινόμενο όριο, το ανώτατο όριο τιμών συνεπάγεται αυτόματα αδιάλειπτες ρωσικές εξαγωγές», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil, Tamas Varga.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές