Μια μικρή στάση μετά το ανοδικό σερί έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς κατάφερε να διαχειριστεί τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών χωρίς να απωλέσει πολλές μονάδες από τα πρόσφατα κέρδη του.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,23% στις 917,64 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 48 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης προσέφερε 3,1%, αλλά αυτό που κρατούν οι long είναι η ανάκτηση των πολύ κρίσιμων 900 μονάδων.

Οι 1.040 μονάδες το στοίχημα για το 2023

Αυτό είναι και το γεγονός της εβδομάδας, δηλαδή η ανάκτηση των 900 μονάδων, μετά από έξι προσπάθειες μέσα στο Νοέμβριο, με την αγορά να επιβεβαιώνει μάλιστα την κίνηση με τις αντοχές που επέδειξε στη σημερινή συνεδρίαση. Έτσι, οι long βλέπουν το επόμενο τριήμερο, δηλαδή μέχρι την εκπνοή του Νοεμβρίου με περισσότερες προσδοκίες, καθώς θα έχουμε το κλείσιμο των θέσεων των ξένων θεσμικών και το rebalancing λόγω των αλλαγών στους δείκτες του MSCI.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Μικτά πρόσημα και χαμηλές συναλλαγές

Πάντως, η σημερινή εικόνα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς το ΧΑ χρειάζεται τις διορθώσεις, αλλά και τις στάσεις, προκειμένου να μαζέψει τις δυνάμεις του για υψηλότερα επίπεδα. Ο στόχος βέβαια είναι ο γενικός δείκτης να μην φτάσει να παλεύει και πάλι για τις 900 μονάδες, προκειμένου να κρατήσει ανέπαφο το ανοδικό κανάλι στο οποίο βρίσκεται. Εάν μάλιστα καταφέρει η αγορά να κρατήσει σε επίπεδο τίτλων το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης, τότε το ανοδικό σενάριο δεν θα διακοπεί, με τον γενικό δείκτη να βλέπει σύντομα υψηλότερα επίπεδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Trader24, ανοίγει πλέον ο δρόμος για νέα μεγάλη ανοδική κίνηση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς πλέον καθαρά ο ΓΔ καταφέρνει να κατοχυρώσει σημαντικά επίπεδα αντίστασης που τον ταλαιπωρούσαν πολλούς μήνες. Το επίπεδο των 1.040 μονάδων είναι πλέον το νέο στοίχημα για το 2023, ενώ η στήριξη παραμένει στη ζώνη 895-905 μονάδων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι σημαντικές απώλειες των ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια επηρέασαν την αγορά, όπως και τα αρνητικά πρόσημα σε Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ. Στήριξεις όμως προσέφεραν οι Βιοχάλκο και Quest πρωτίστως και οι ΕΛΧΑ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος δευτερευόντως. Θετικά έκλεισαν οι Aegean, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΟΛΠ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες