Με μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, ανοίγοντας την ολιγόωρη συνεδρίαση που διαδέχεται παραδοσιακά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών με χαμηλές συναλλαγές και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στις εκτιμήσεις για τις πολιτικές της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,29% στις 34.285 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 4.025 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,53% στις 11.226 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων «σύντομα» από τη Fed

Στους ρυθμούς της έναρξης της εορταστικής περιόδου, μετά τη χθεσινή αργία, η Wall Street συντηρεί ως καταλύτη της τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία αύξησαν τις προσδοκίες ότι ο ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής μπορεί να επιβραδυνθεί. Όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Νοεμβρίου, η κεντρική τράπεζα βλέπει πρόοδο στον αγώνα της κατά του υψηλού πληθωρισμού και επιδιώκει να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Πάντως, η αγορά αναμένει τη «συμπεριφορά» του Dow Jones σε ένα βασικό τεχνικό επίπεδο, όπως επισημαίνει και η Bespoke Investment Group. Ο Dow βρίσκεται 9,1% πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020, ενώ είναι η όγδοη φορά από το 1990 που βρίσκεται τουλάχιστον 9% πάνω από τον κινητό μέσο όρο.

Διαβάστε επίσης: Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών είναι ένα σημείο αναφοράς που χρησιμοποιούν οι traders για να προβλέψουν τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς. Όταν ένας δείκτης βρίσκεται ασυνήθιστα πάνω από τον κινητό μέσο όρο του, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Tesla σημειώνει άνοδο 2%, αφού δήλωσε ότι το λογισμικό Full Self Driving Beta είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τα αυτοκίνητα που θα οδηγούνται χωρίς ανθρώπινο έλεγχο.

Οι μετοχές της ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester United σημειώνουν άλμα 10,8%, συνεχίζοντας το ήδη διήμερο ράλι της, μετά από αναφορές νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street