Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance διέθεσε άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια για το ταμείο ανάκαμψης του κλάδου που δημιούργησε μόλις πριν λίγες ημέρες, αυξάνοντας ουσιαστικά το μέγεθος του ταμείου σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αύξηση του μεγέθους έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της CZ ότι η Binance στοχεύει σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το ταμείο ανάκαμψης κρυπτογράφησης.

Το ταμείο ανάκαμψης θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά προβληματικών περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και τη στήριξη του κλάδου. Η αγορά κρυπτογράφησης έχει γνωρίσει τεράστια πτώση από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα αρκετές εταιρείες κρυπτογράφησης να βάλουν λουκέτο ενώ η αγορά συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, με το BTC να διαπραγματεύεται κατά 1,6% χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα διαρκές θέμα των επισφαλών χρεών και της έλλειψης ρευστότητας είχε ως αποτέλεσμα πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης να περιορίσουν τις αναλήψεις πελατών φέτος. Εταιρείες όπως το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX, η Celsius Network, η Voyager Digital, η Three Arrows Capital και η Compute North έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Η Aptos Labs και η Jump Crypto είναι μεταξύ των διακεκριμένων εταιρειών κρυπτογράφησης που δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν και αυτές 50 εκατομμύρια δολάρια στην πρωτοβουλία υπό την ηγεσία της Binance. Η Jump Crypto, πιο συγκεκριμένα, μια εταιρεία εμπορικών συναλλαγών, και η Aptos Labs, η οντότητα πίσω από την πρόσφατα εγκαινιασμένη αλυσίδα μπλοκ Aptos, ενώνονται με τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Polygon Ventures και Animoca Brands, καθώς και με τις GSR, Kronos και Brooker Group για να συνεισφέρουν στο ταμείο.

Ο Zhao δήλωσε επίσης ότι ο αμερικανικός βραχίονας του χρηματιστηρίου θα υποβάλει προσφορά για την Voyager Digital μετά την αποτυχία της συμφωνίας του δανειστή να αγοραστεί από την FTX.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News