Είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου ο Λουίς Ενρίκε; Ας είμαστε ρεαλιστές… Αυτά είναι μόνο για αιθεροβάμονες, αν και πρόσφατα ο ίδιος ο εκλέκτορας της ισπανικής εθνικής ομάδας το εκστόμισε, προφανώς έμπλεος αυτοπεποίθησης. Θέλησε χωρίς συστολή να τονώσει το «εγώ» του – ίσως πάλι και να το πιστεύει. Ουδείς μπορεί να προσεγγίσει τα εσώψυχα του άλλου. Ωστόσο, ο Ενρίκε έδωσε μια μίνι… απάντηση στη χθεσινή πρεμιέρα των Φούρια Ρόχα με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα. Σαφώς ο αντίπαλος ήταν αδύναμος να προβάλει την ελάχιστη αντίσταση, γκολ τόσα όμως δεν βάζεις αν εσύ δεν είσαι ικανός και ταλαντούχος.

Ο ισπανός κόουτς θέλει, όπως είπε, να έχει η ομάδα του παραπάνω ώρα την μπάλα σε σχέση με το σύνολο που βρίσκεται απέναντί του. Τα κατάφερε. Το είδαμε. Η κατοχή ήταν συντριπτική υπέρ των Ισπανών και το πάνω από 80% επέτρεψε στην πρώην πρωταθλήτρια κόσμου να επιτίθεται κατά κύματα και ώρες ώρες να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία του (γνώριμου στους Ισπανούς) γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας.

Τα γκολ… βροχή
Τι να έκανε ο ηλικίας 36 ετών «άσος»; Οσο και να τιναζόταν, όσο και να έπεφτε, ήταν μάταιος κόπος. Τα γκολ έπεσαν βροχή. Επτά δέχθηκε ο έμπειρος «κίπερ», που δεν έκανε και κάποια σπουδαία εμφάνιση, οι Ισπανοί είχαν πολλούς διαφορετικούς σκόρερ, καλά καλά δεν ήξερες από ποιον να… φυλαχτείς, οπότε το τελικό 7-0 ήταν απολύτως φυσιολογικό ως σκορ αν και δεν ταιριάζει πολύ στη διοργάνωση. Μαρτυρά διαφορά κλάσης. Ναι, η ομάδα που κατέβασε ο Λουίς Ενρίκε διαθέτει ποιότητα μολονότι έχει πολλά παιδιά, δηλαδή νέους παίκτες στις τάξεις της. Είναι, όμως, όλοι τους διψασμένοι και αυτό είναι ένα μήνυμα και το λάβαμε από ενδεκάδες που πάνω κάτω είχαν την ίδια λογική με τους Ισπανούς.

Ποιοι ήταν καλοί από τα λεγόμενα φαβορί στα πρώτα ματς; Οι Αγγλοι. Οι Γάλλοι. Οι Ισπανοί. Με όχι πολύπειρους ή με παίκτες που έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα, αλλά με ποδοσφαιριστές που έτρεχαν ακόμη και στις καθυστερήσεις.

Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να αποτελεί συμβόλαιο με την επιτυχία και μένει να φανεί τι θα κάνουν οι Ισπανοί στη συνέχεια. Εχουν όμως μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία, ένα ματς που μοιάζει με τελικό το βράδυ της Κυριακής: να θέσουν νοκάουτ ή να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη Γερμανία, μια ομάδα που στα καλά της κανείς δεν τη θέλει στο διάβα του. Λέτε να είναι καιρός που θα δούμε ηχηρά ονόματα να αγωνιούν ή να μένουν εκτός νυμφώνος τόσο νωρίς;

Πηγη: Εντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι