Ο Ίλον Μασκ μέσω ανάρτησής του ανακοίνωσε ουσιαστικά την Παρασκευή ότι η λειτουργία πιστοποίησης στο Twitter θα λανσαριστεί την ερχόμενη εβδομάδα με κύριο χαρακτηριστικό τα χρώματα που το κάθε ένα θα αντιπροσωπεύει τους διαφορετικούς τύπους λογαριασμών. Η νέα λειτουργία πρόκειται να λανσαριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Το νέο αφεντικό του Twitter ανέφερε ότι θα υπάρχει ένα «χρυσό τσεκ» για τις εταιρείες, με γκρι χρώμα θα επισημαίνονται οι λογαριασμοί κυβερνητικών οργανισμών ενώ η υπάρχουσα μπλε επισήμανση θα αφορά σε ιδιώτες, είτε αυτοί είναι διασημότητες είτε όχι.

Διαβάστε επίσης: Για χρεοκοπία του Twitter προειδοποιεί ο Μασκ

Όλοι οι πιστοποιημένοι λογαριασμοί θα «επικυρώνονται με μη αυτόματο τρόπο» πριν ενεργοποιηθεί ο έλεγχος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα αποκάλεσε την κίνηση «επώδυνη, αλλά απαραίτητη».

Τα «εμπρός-πίσω»

Τα σχόλια του Μασκ έρχονται αφότου αναγκάστηκε να σταματήσει την υπηρεσία Twitter Blue των 8 δολαρίων το μήνα, η οποία επέτρεπε σε οποιονδήποτε να πληρώσει τη συνδρομή για το μπλε σήμα επαλήθευσης, αφού οι χρήστες έκαναν κατάχρηση του συστήματος υποδυόμενοι εμπορικές επωνυμίες και διασημότητες.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι το Twitter θα καθυστερήσει την επανεκκίνηση της υπηρεσίας Blue Verified των 8 δολαρίων ανά μήνα. Είχε ωστόσο επισημάνει ότι το Twitter «μάλλον θα χρησιμοποιήσει διαφορετικό έλεγχο χρωμάτων για οργανισμούς από ιδιώτες».

Τώρα ουσιαστικά δίνει λεπτομέρειες στο πώς θα μοιάζει το νέο σύστημα πιστοποίησης λογαριασμών.

Διαβάστε επίσης: Πουλάει μετοχές της Tesla για χάρη του Twitter;

Σε αναζήτηση εσόδων

Η συνδρομητική υπηρεσία είναι ουσιαστικά μία προσπάθεια του Μασκ να βρει μια νέα ροή εσόδων προς την πλατφόρμα του Twitter ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας αναμόρφωσης της εταιρείας που επιχειρεί.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ έχει απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους από την στιγμή που αγόρασε το Twitter και ζήτησε από τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δεσμευτούν να εργάζονται «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση» ή απλά να φύγουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή