Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί ως ο νέος «σωτήρας»  των crypto, δήλωσε ότι η καλύτερη επιλογή είναι να ρυθμιστεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων και όχι να τα πολεμάμε, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα γίνονται πιο mainstream.

Διαβάστε επίσης – Ποιος είναι ο νέος σωτήρας των crypto – Το αινιγματικό tweet και το Deja Vu

Η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων έχει έρθει στο επίκεντρο μετά την κατάρρευση πολλών πλατφορμών, με αποκορύφωμα τη κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Νομίζω ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις καταλαβαίνουν. Είναι καλύτερα να ρυθμίσουμε τον κλάδο αντί να προσπαθούμε να τον πολεμήσουμε», είπε ο Zhao, μιλώντας σε εκδήλωση της Binance στην Αθήνα.

Ο αδιαφανής κόσμος των κρυπτονομισμάτων ήρθε και πάλι στο προσκήνιο όταν η FTX, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Νοεμβρίου, αφού οι traders απέσυραν 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα μέσα σε τρεις ημέρες.

Διαβάστε επίσης – Στα σκαριά το νέο… «Ταμείο Ανάκαμψης» των crypto

Αισιοδοξία για το μέλλον

Η κατάρρευση έχει αφήσει περίπου 1 εκατομμύριο πιστωτές να αντιμετωπίζουν ζημίες συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, ο Zhao εμφανίστηκε αισιόδοξος: «(Φέτος) ήταν μια πολύ άσχημη χρονιά, τους τελευταίους δύο μήνες έγιναν πάρα πολλά. Νομίζω ότι τώρα βλέπουμε ότι ο κλάδος είναι πιο υγιής… ακριβώς επειδή συνέβη το FTX δεν σημαίνει ότι κάθε άλλη επιχείρηση είναι κακή», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι οι οι χώρες θα αρχίσουν να προσθέτουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin στα αποθέματά τους στο μέλλον, ο Zhao είπε ότι αναμένει από τις χώρες να ξεκινήσουν, ιδιαίτερα εκείνες που δεν έχουν δικό τους νόμισμα.

«Οι μικρότερες χώρες θα ξεκινήσουν πρώτα, νομίζω», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News