Ως «απόλυτη ιδιοφυΐα» για τον τρόπο με τον οποίον κέρδισε ένα πέναλτι για την Πορτογαλία στη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο επί της Γκάνας, χαρακτηρίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο η FIFA.

Ο 37χρονος άσος του ποδοσφαίρου είναι ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA.

Η Πορτογαλία κέρδισε με 3-2, αλλά το πέναλτι εξόργισε το αφεντικό της Γκάνας, Ότο Άντο, που είπε ότι «δεν ήταν πέναλτι».

Διαβάστε επίσης – Ρονάλντο: Ο θρύλος των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Σε μια ενημέρωση στη Ντόχα, το μέλος της ομάδας τεχνικής μελέτης της FIFA (TSG) Sunday Oliseh είπε ότι οι επιθετικοί «γίνονται όλο και πιο έξυπνοι».

Η TSG, της οποίας ηγείται ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, εξετάζει κάθε αγώνα και παρέχει αναλύσεις, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων απόδοσης και των τάσεων.

Εννέα πέναλτι

Μετά από 20 αγώνες σε αυτό το τουρνουά, έχουν επιβληθεί εννέα πέναλτι, κάτι που είναι σε καλό δρόμο για να φτάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 24 που είχαν δοθεί στη φάση των ομίλων στη Ρωσία πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Καναδός Αλφόνσο Ντέιβις έχουν χάσει τα πέναλτι, ενώ οι υπόλοιποι επτά έχουν σκοράρει.

Αυτά περιλαμβάνουν τον Ρονάλντο, ο οποίος έπεσε κάτω από μια πρόκληση από τον αμυντικό της Σαουθάμπτον, Μοχάμεντ Σαλίσου. Ο πρώην αμυντικός της Αγγλίας, Matt Upson, μιλώντας στο BBC Radio 5 Live, το χαρακτήρισε «βουτιά».

Το αφεντικό της Γκάνας δήλωσε αγανακτισμένος μετά την ήττα και είπε στο BeIN Sports: «Ο διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι που δεν ήταν πέναλτι – όλοι το είδαν. Γιατί; Επειδή είναι ο Ρονάλντο ή κάτι τέτοιο;»

«Ο διαιτητής δεν ήταν υπέρ μας».

Αλλά ο πρώην διεθνής Νιγηρίας Oliseh, ο οποίος έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, πιστεύει ότι ο Ρονάλντο ήταν έξυπνος στην κίνησή του για να κερδίσει το πέναλτι που του επέτρεψε να πετύχει το 118ο διεθνές του γκολ.

«Μήπως οι επιθετικοί γίνονται εξυπνότεροι;» είπε ο Ολίσεχ.

«Το πέναλτι του Ρονάλντο, ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει γι ‘αυτόν, αλλά η εξυπνάδα να περιμένει εκείνο το δευτερόλεπτο, να αγγίξει την μπάλα, να συνεχίσει το πόδι του και μετά να πάρει την επαφή. Αυτό είναι απόλυτη ιδιοφυΐα. Ας δώσουμε στους επιθετικούς το κομπλιμέντο γιατί γίνονται εξυπνότεροι. Το VAR είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό (που επιβάλλονται περισσότερα πέναλτι). Οι διαιτητές μπορούν να το δουν τρεις ή τέσσερις φορές» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι