Το ενδεχόμενο να συμμετέχει στο εξής στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ασίας, αντί για αυτήν της Ευρώπης, εξετάζει η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση (RFU), όπως ανέφερε την Κυριακή ο επικεφαλής της, Αλεξάντερ Ντιούκοφ.

«Πριν από μερικούς μήνες είπα ότι η Ασία ήταν πρόωρη (σκέψη)», δήλωσε ο Ντιούκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Αλλά τώρα είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εξετάσουμε».

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: Στο πειθαρχικό της FIFA η Σερβία για σημαία με το Κόσοβο

Αποκλεισμός λόγω εισβολής

Η FIFA και η UEFA αποφάσισαν τον Φεβρουάριο ότι θα ανασταλεί η συμμετοχή όλων των ρωσικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ομάδας, σε διοργανώσεις τους, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε τον Ιούλιο τις εφέσεις που είχαν καταθέσει η RFU και τέσσερις ρωσικοί σύλλογοι κατά της απόφασης της FIFA και της UEFA.

«Δεν έχω μιλήσει ακόμη με εκπροσώπους από την Ασία, επειδή υπάρχει η UEFA, μας θεωρούν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», δήλωσε ο Ντιούκοφ. «Θα ήταν απρεπές εκ μέρους μας να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις πίσω από την πλάτη τους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: Η Γερμανία ίσως βρήκε τρόπο να περάσει το μήνυμα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων

Η αντίστοιχη Ομοσπονδία της UEFA στην Ασία είναι η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι