
Να ανατρέψουν το «κακό» ξεκίνημα της εβδομάδας επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες και να κινηθούν θετικά, καθώς τα μηνύματα από το μέτωπο της πανδημίας της Κίνας είναι κατάτι ενθαρρυντικά, καθώς τα κρούσματα υποχώρησαν, μειώνοντας προς ώρας τις πιθανότητες ενός γενικευμένου lockdown.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,09% στις 33.879 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 3.966 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,05% στις 11.054 μονάδες.
Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη
Μείωση κρουσμάτων στην Κίνα
Η σημερινή κίνηση ακολουθεί το άλμα των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη, καθώς ένας Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το 65,8% των ατόμων «ηλικίας άνω των 80 ετών» είχαν λάβει αναμνηστικά εμβόλια. Επιπλέον, η κυβέρνηση ανέφερε την πρώτη μείωση των μολύνσεων από Covid εντός της ηπειρωτικής Κίνας εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.
Οι αγορές είχαν πιεστεί χτες μετά τις διαμαρτυρίες στην ηπειρωτική Κίνα κατά της πολιτικής μηδενικού Covid (zero Covid) της χώρας που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αν τα κινεζικά πρωτόκολλα Covid θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
«Υπάρχουν κάποιοι πραγματικοί λόγοι για να είμαστε προσεκτικοί. Η αγορά έχει συσσωρεύσει πολύ αυτό το τρίμηνο και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επιβραδυνθεί, οπότε νομίζω ότι είναι ένα είδος ισορροπημένης ανταμοιβής κινδύνου», σχολίασε ο Adam Parker της Trivariate Research.
Ύφεση βλέπει η JPMorgan
Την ίδια ώρα, η JPMorgan προετοιμάζεται για μια ύφεση που θα ξεκινήσει το 2023 ως την πιο πιθανή τρέχουσα πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με την αναλύτρια της Credit Suisse, Susan Roth Katzke, το συμπέρασμα μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Daniel Pinto την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι η διοίκηση της αμερικανικής τράπεζας θεωρεί ότι η ύφεση είναι το βασικό σενάριο για το επόμενο έτος, με τη λεγόμενη ήπια προσγείωση ή μια σοβαρή κρίση να θεωρούνται λιγότερο πιθανές.
Στο οικονομικό μέτωπο, η Wall Street αναμένει τα στοιχεία του δείκτη τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller για τον Σεπτέμβριο, καθώς δίνει μια εικόνα για το πώς τα υψηλότερα επιτόκια επηρεάζουν την αγορά κατοικίας. Οι τιμές των κατοικιών τον προηγούμενο μήνα σημείωσαν άλμα περίπου 13% σε ετήσια βάση.


Latest News

Big Tech και ανεργία ρίχνουν τη Wall Street
Tα αποτελέσματα των Apple και Alphabet απογοήτευσαν την αγορά

Wall Street: Πάνω ο Nasdaq, κάτω ο Dow Jones
Προειδοποιήσεις από τη Morgan Stanley για την υπερβολική αισιοδοξία που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα στην αγορά

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνει και σήμερα η Wall Street, αδύναμος ο Dow Jones
Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν υπεραποδώσει το 2023

Ανατροπή και κέρδη για τη Wall Street, μετά τη Fed
Οι επενδυτές πικεντρώθηκαν στα σχόλια του προέδρου της Jerome Powell που αναγνώρισε την πτώση του πληθωρισμού

Επιφυλακτικότητα και νέο πισωγύρισμα στη Wall Street
Μέχρι την απόφαση της Fed, οι ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών συνεχίζονται

Ο καλύτερος Ιανουάριος της 4ετίας για τον S&P 500
Ξεπέρασε την αρχική νευρικότητα

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνεδρίαση της Fed

Τεχνολογικές πιέσεις δέχτηκε η Wall Street
Οι επενδυτές διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους ενόψει των αποτελεσμάτων μεγάλων εταιριών που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα, αλλά και της νέας αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ

Επιφυλακτική ενόψει Fed η Wall Street
Oι επενδυτές προετοιμάζονται για την πιο κρίσιμη εβδομάδα της περιόδου ανακοίνωσης των κερδών και μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ

Σε ποιους έχει κοστίσει 81 δισ. δολάρια το ράλι των μετοχών
Το 2023 έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς για τους λεγόμενες short-sellers