Να ανατρέψουν το «κακό» ξεκίνημα της εβδομάδας επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες και να κινηθούν θετικά, καθώς τα μηνύματα από το μέτωπο της πανδημίας της Κίνας είναι κατάτι ενθαρρυντικά, καθώς τα κρούσματα υποχώρησαν, μειώνοντας προς ώρας τις πιθανότητες ενός γενικευμένου lockdown.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,09% στις 33.879 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 3.966 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,05% στις 11.054 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη

Μείωση κρουσμάτων στην Κίνα

Η σημερινή κίνηση ακολουθεί το άλμα των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη, καθώς ένας Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το 65,8% των ατόμων «ηλικίας άνω των 80 ετών» είχαν λάβει αναμνηστικά εμβόλια. Επιπλέον, η κυβέρνηση ανέφερε την πρώτη μείωση των μολύνσεων από Covid εντός της ηπειρωτικής Κίνας εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι αγορές είχαν πιεστεί χτες μετά τις διαμαρτυρίες στην ηπειρωτική Κίνα κατά της πολιτικής μηδενικού Covid (zero Covid) της χώρας που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αν τα κινεζικά πρωτόκολλα Covid θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

«Υπάρχουν κάποιοι πραγματικοί λόγοι για να είμαστε προσεκτικοί. Η αγορά έχει συσσωρεύσει πολύ αυτό το τρίμηνο και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επιβραδυνθεί, οπότε νομίζω ότι είναι ένα είδος ισορροπημένης ανταμοιβής κινδύνου», σχολίασε ο Adam Parker της Trivariate Research.

Ύφεση βλέπει η JPMorgan

Την ίδια ώρα, η JPMorgan προετοιμάζεται για μια ύφεση που θα ξεκινήσει το 2023 ως την πιο πιθανή τρέχουσα πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με την αναλύτρια της Credit Suisse, Susan Roth Katzke, το συμπέρασμα μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Daniel Pinto την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι η διοίκηση της αμερικανικής τράπεζας θεωρεί ότι η ύφεση είναι το βασικό σενάριο για το επόμενο έτος, με τη λεγόμενη ήπια προσγείωση ή μια σοβαρή κρίση να θεωρούνται λιγότερο πιθανές.

Στο οικονομικό μέτωπο, η Wall Street αναμένει τα στοιχεία του δείκτη τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller για τον Σεπτέμβριο, καθώς δίνει μια εικόνα για το πώς τα υψηλότερα επιτόκια επηρεάζουν την αγορά κατοικίας. Οι τιμές των κατοικιών τον προηγούμενο μήνα σημείωσαν άλμα περίπου 13% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street