Στα επίπεδα των 910 μονάδων παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ακολουθεί μια πλαγιοανοδική κίνηση ανιχνεύοντας παράλληλα και το βαθμό κινδύνου που αναλαμβάνει μέσα σε ένα ακόμη δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,40% στις 910,68 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 21 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Είναι από τις λίγες φορές ιστορικά που η οικονομία προηγείται της αγοράς, καθώς όλο και πιο συχνές είναι οι αναφορές των ξένων αναλυτών για το πόσο ισχυρή είναι η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Ωστόσο, αυτό που συγκρατεί την αγορά είναι οι προοπτικές του 2023, καθώς εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1% με 1,5%, την ώρα που η χώρα θα έχει να διαχειριστεί και τις εκλογές με απλή αναλογική.

Έτσι, όπως διαπιστώνει και η Morgan Stanley, παρά την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, τα μεγάλα discounts των μετοχών παραμένουν. Σε σχέση με την Ευρώπη, η ελληνική αγορά διαπραγματεύεται κοντά στα ιστορικά υψηλά discounts: 38% σε όρους P/E και 34% σε όρους μερισματικής απόδοσης. Σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές, επικρατεί η ίδια τάση (33% στο P/E και 39% στη μερισματική απόδοση).

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Σαράντης, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Τιτάν, Εθνική και Coca Cola. Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι Aegean, Πειραιώς, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Quest και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες